Lemerültél? Ez majd feltölt!

Buliztál már egy végig bekapcsolt fejkamerával? A Rekamié új klipje, a kísérleti alter “Lemerülök” vissza- és előrerepít minket a fesztiváluniverzumba. Premier!


Hihetjük ezt? Két ínséges év után végre éppen ráfordulunk az első igazi, a jól megszokott fesztiválokkal is tűzdelt nyarunkra? Oké, a sör ára valószínűleg egy doboz cigarettáéval fog versenyezni, Justin éppen lemondogatja a koncertjeit a fél arca miatt és állítólag a jegyeladások sem biztatóak, de biztosan vannak még rajtam kívül páran, akik alig várják már, hogy bolyongva elvesszenek a fesztiválkavalkádban, miközben azonosíthatatlan dolgok történnek az illumináltság torz szemüvegén keresztül. Akik az előző gondolatok olvasása közben reflexből csuklójukra pillantottak karszalagjukat csekkolni vagy már keresik is a tavalyról maradt csillámsminkjüket most a levegőbe csaphatnak, a Rekamié ropogósan friss klipje ugyanis a tökéletes trailer ehhez a várva várt érzéshez.

Rekamié – Lemerülök (videóklip)


Maga a dal ismerős lehet azoknak, akik egy ideje követik a csapat munkásságat. Vagy legalábbis tavaly óta, akkor jelent meg ugyanis a Lemerülök az ugyanígy elnevezett kislemezükön. A már-már reggeabe hajló lüktetés és a pörgős-pattogós refrének a műfaj határait simogatják, de ez még mindig az a magyaralter ami Lovasi András köpönyegéből (és egy megnyert pályázat miatt a stúdiójából) bújt elő, még ha experimentális is. Ez pedig kifejezetten jól áll Kótai Szisziéknek. A Lemerülök nem a frissességtől ropog, de mint egy meghibásodott klíma: felváltva hűt és fűt.


A két ritmus megfelelő találkozása jelenik meg a Rekamié ma premierező klipjében. Az a bizonyos fesztiválhangulat, amikor belefér a chill és az arconpörgés, a jóga és a sugárban okádás, a bio tönköly pászka és a vödrös long island (56.000 forintért). Amikor maximum egy koncertről tudsz elkésni és este nem kell ébresztőt állítani. Az a szabadság, ami szinte csak az ilyen helyeken és időkben érheti az embert. Ilyen tekintetben a Lemerülök még egy imázsvideó is, a képek ugyanis a tavalyi (és talán utolsó?) Tanyafesztről készültek, és egy nonstop bekapcsolt fejkamerának köszönhetően maradtak meg az utókornak. Azért képzeljétek már el, úgy fesztiválozni!


A mai klippel az utolsó kirakó is a helyére kerül, a zenekar lezár egy korszakot és négyfős együttessé bővülve új anyagokon munkálkodva megkezdik a következőt. Éles eszű zeneguruk ebből már kikövetkeztethetik, hogy hamarosan(?) új Rekamié daloktól fog harsogni a spotify, az viszont tuti, hogy június 17-én, most pénteken a Gödör Klub fog az eddigiektől. Akkor se búsulj, ha Téged igazán a videó hangulata ragadott meg, mert június 27-én a Fishing on Orfű kavalkádjában lehet bulizni a srácokkal. Csak el ne késs!

Susie & the Pills + Rekamié / Gödör Underground

Mielőtt igazán berobbanna a balatoni szezon, töltsetek el velünk egy kellemes nyári péntek estét a Gödör Undergroundban. És ha már egy koncertre kimozdultok, kapásból kettőt kaptok, ugyanis érkezik…


Rekamié – Fishing on Orfű 2022

Rekamié a Fishing on Orfűn! 2022.06.29. – Amondó színpad – 18:45


Csak jókat, hallgassatok magyarokat! Titánok Spotify-ért ide kattintsatok! A Fű alatt podcastért meg IDE!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence