Ezt dúdold, ne a »bazmeget«!

Dobjatok el mindent, itt a Miō Kudne, a legjobb popfos, amit az idén hallgathatsz. Évzáró alá pont jó lesz. Jöhet a falunap turné: Ez a nyár exkluzív premier!

Miō Kudne


Kevés lehangolóbb dolog volt idén, mint az egykor Tankcsapdának nevezett zenei képződmény meg a BSW nevű izé BAZ+ című nem is tudom mi a csöcse. Konkrétan napokig néztem ki a fejemből kurva bambán, miközben arra gondoltam, megdöglött a gitárzene. (Meg minden, ami jó volt a ’90-es évek eleji torzítós mocsokból.) Persze, ha őszintén a szívünkre tesszük a kezünket, tudjuk, ez a dalnak csúfolt végtermék egy folyamat eredménye, ahol a trash a mainstream, és ahol csak a bármiféle „értékrend” vagy „tartalom nélküli” dologgal lehet igazán nagyot dobbantani. Eljutottunk oda, hogy csak és kizárólag arra rejszol a tömeg, ami semmi másról nem szól, mint a pénz ablakba tételéről. Ennyi maradt, meg a szoknya alá fotózó „rocker”.


Ennek a »kirakat az egész világ« hangulatnak a jegyében van szerencsém felkonferálni a következő popfost, amit egy vadiúj cicafiús formáció jegyez. A Miō Kudne néven érkező zenei projekt Ez a nyár című dala mindent tud, amit a BAZ+, de még azt is, amit nem. Ez sem agysebészeknek készült, a hangzásvilág pedig pont olyan, amilyet a ’90-es évekbeli falunapokon pöcsig kigombolt fehér ingben a fejükön pörgő kiváló magyar fiúbandák playbackeltek. Nem tudom, ki írta a szöveget, de az ilyen sorokért, mint az

„Ez a nyár / pont olyan, amit legutóbb vártál / és most is itt van már”


érdemes csak igazán rápörögni a cuccra. (Személyes kedvencem a 0:30-nál alig hallhatóan, sejtelmesen beböfögött: „ólrájt”!) Ami mégis a NAGY előd fölé emeli az, hogy erről a trashről legalább süt, hogy egy kurva nagy hoax. Kedvesen átver, pont annyira, hogy fájjon, de éppen e kínszenvedés miatt válik igazán fülbemászóvá. És mivel itt még nem láttunk ájultan kiütött csaj alá fényképezkedést, ezért szavazzunk neki(k) annyi bizalmat, hogy fossá pörgetve mosolygunk rajta.


Az Ez a nyárt hallgatva egy régi Lovasi szövegfoszlány ugrott be: „locsolni nőre / pezsgőt, mert szexis”. De ezt hagyjuk is, nehogy deresre húzzanak, mert ez már rég nem egy PC idézet. A lényeg, az alább hallható plömplömből – ha jók az értesüléseim – jön még egy EP-re való! Édes jó istenem, falunap turnéra az egésszel!

És idelökjük a Spotifyt is, ha valaki ott hallgatná:


(Utóiratként töredelmesen be kell vallanom, igazából tudom, ki jegyzi a szöveget. Az, aki ezt a honlapot is elkészítette. És aki szerint ez egy ótvarhányás sláger 😀 Na és ugye, hogy mindent az a mocskos pénz mozgat, hiszen ez a cikk is: nepotizmus!)


Csak jókat, hallgassatok magyarokat! Titánok Spotify-ért ide kattintsatok! A Fű alatt podcastért meg IDE!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland