7alatt – Magyar valóságból, magyar valóságba

Ha vasárnap, akkor 7alatt. Nézzük mit hozott nekünk a 26. hét. A múlt hét megjelenései és a jövő koncertjei, most korházi szürrealitástól, Duna-parti chillig.


Elindult a nyár, és pontosan tudjuk, mi jár ezzel Fesztiválországban. Egyre nehezebb lesz hetente összerakni az ajánlómat, mert el fognak tűnni azok az épeszű bandák, akik ilyenkor dalt (ne adj Isten albumot!) adnak ki, és a klubkoncerteknek is nagyjából vége van őszig. De mi minden követ megmozgatunk, hogy érdekes változatos dolgokat ajánljunk nektek, és a héten meglepő módon nem is volt nehéz dolgunk.


A hétfő ugyanis egyből egy Bohemian Betyars klippel indult, ahol a dal érdemeit nem kicsinyítve mondom, hogy Úristen mi történik ebben a klipben. Barcsai Bálint rendezte, akinek a nevét ezek után kötelező megjegyezni. Alapvetően turisztikai imázsfilmnek is tökéletes a klip, nincs magyarabb helyszín egy sztk-tól, a szürke marha meg az Erős Pista elbújhat mögötte, legyen Hungarikum a gyógyszerfelíratás folyamata.


Visszatérve a dalra, az pedig „csak” a jól megszokott Bohemian Betyars színvonal. Táncolunk, miközben sírunk, azt is olyan jó magyarosan, a végén pedig mind hangilag mind képileg megérkezik menetrendszerűen az elborulás. Tehát tessék fogyasztani, de nem csak háttérzeneként, hanem klippel együtt audiovizuális élményként!

Bohemian Betyars – Arra vágyom // Official Music Video

08.19 – Budapest Park 10. születésnapi koncert, ünnepeljünk együtt 🙌 ⬇️ https://www.budapestpark.hu/events/bohemian-betyars-20190819 Arra vágyom // Official music video// this track was released in 2019, Click here to subscribe: https://www.youtube.com/subscription_…


Tovább haladva úgy tűnik, hogy ez klip ügyileg a társadalmi reflexiók hete volt, a Magidom is megérkezett péntekre a Hazugsággal, amit nehéz nem Magyarországra érteni. Én senkinek nem akarom a szájába adni, hogy ez melyik híradókra vonatkozik, mindenki úgy látja, ahogy akarja, de csináltam egy kis játékot nektek.


Melyik nem a Magidom híradójának szalagcíme?

A, Sódert találtak a betonban

B, Túlélték, mégis meghaltak

C, Elvesztette épület jellegét


A dal maga pedig meglehetősen jól kimondja a hazugságról a véleményét, nagyon ragadós dallamba burkolva, a mondandóval rendelkező pop dalok túl ritkák, pedig igény az lenne rá. Bátran pörögjön a két hónapja megjelent Plakátmagány lemez is, amin a most kivesézett dal is szerepelt.

Magidom – Hazugság (videoklip)

Írta: Magidom és Cineast Rendezte: Salvatore Giuliano Fényképezte: Szombath Máté CINEAST; 2019 Hatalmas köszönet minden statisztának a közreműködésért: Bacsa Márk, Balázs Kristóf, Bots Gergely, Erdődi Orsi, Fekete Nóri, Feinek Jessica, Káel Andrea, Merza Doma, Pór Csenge, Pór Janka, Radics Boróka, Szekeres Fanni, Török Áron, Török Márton és még egy hatalmas bocsi annak, akit kifelejtünk a felsorolásból…

A péntek tartogatott még egy érdekes megjelenést, bár ezekre már lehet számítani. A SoundCam Productions egy hiánypótló dolgot kezdett el, kicsit több, mint egy évvel ezelőtt. #Fridaysession néven minden pénteken egy élő felvételt dobnak ki a világ elé, olyan előadóktól, akik még nem törtek be a köztudatba, de nagyon be kellene nekik. A héten ehhez a sorhoz a Beb-Hop Slammers csatlakozott, akik a hip-hopnak ahhoz a vonalához tartoznak, ami most virágzik és, amit olyan sokan szeretünk. Okosan hangszerelt dalok, szép éneklés, de azért van odamondás a szövegben. A Primetime is ilyen, amit live session videóként érkezett, mint már mondtam a SoundCam csapatával, akiket érdemes követni, mert én egyelőre minden pénteken minőségi kontentet kaptam tőlük. Ugyanez az állítás a Beb-Hop Slammers-re is igaz, ha kivesszük belőle a „minden pénteken” kifejezést.

Beb Hop Slammers – Primetime // LIVE At SoundCam Studio

Beb-Hop Slammers – Primetime / / Live #fridaysession at SoundCam Studio (Budapest, Hungary) Music: Levente Tóth & Dorka Békés Lyrics: Dorka Békés & Ariel Imrei Beb-Hop Slammers: Dorka Békés – vox & rap Levente Tóth – guit Márton Marczell – keys Ariel Imrei – bass Tamás Kiss – drums Sámuel Miksa Garami – trumpet Mixing/Mastering: SoundCam Productions (Örs Józsa) Video: SoundCam Productions (Örs Józsa) Beb-Hop Slammers Online: Facebook: https://www.facebook.com/bebhopslammers/ Instagram: https://www.instagram.com/bebhopslammers/ YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC0zPNfF1AFtXddVVcmQ2ceA SoundCam Productions Online: Facebook: https://www.facebook.com/soundcam/ Instagram: https://www.instagram.com/soundcamproductions/ YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC_RPnUoNo1Z0WULFsr1Jwkw

Most pedig nézzük meg mit tartogat a következő hét azoknak, akik Budapesten maradnak és nem valamelyik vízparton lógatják a lábukat/fesztiválon múlatják az időt.

Hétfőn az Aurórban kellemes izzadós metál buli lesz, igazi klub hangulatot tehát ilyenkor is lehet találni. Korrosive, Diskobra, Disclone, Sex Riders kezdi meg a hetet a pincében, ahol biztosan nem lesz hideg, ne öltözzetek túl.

Korrosive // Diskobra // Disclone // Sex Riders

Causes event in Budapest, Hungary by Diskobra and 2 others on Monday, June 24 2019 with 177 people interested and 45 people going. 9 posts in the discussion.

A Pontoon ilyenkor a nyári szezonban talán az egyik kedvenc helyem Pesten, imádom, hogy végre van olyan szórakozóhely, ami nem csak kilátással van a Dunára, hanem tényleg partot használja, reméljük még sokáig, és nem jár úgy, mint a szegény Valyo Kikötő. A Pontoon nem csak a helyszín miatt különleges, de olyan minőségi koncerteket szállítanak ingyenesen a vízpartra, hogy azt hiszem, jár érte a pacsi. Most szerdán Pontoon Live Jam lesz, ami annyit jelent, hogy nagyon jó zenészek fognak együtt muzsikálni. Tehát szerdán Pontoon.

Pontoon Live Jam ~ The Wednesday Sessions

Music event in Budapest, Hungary by PONTOON on Wednesday, June 26 2019

Pénteken pedig a Barba Negra Trackbe lehet ellátogatni, egy kicsit másmilyen koncertre. Kilépve a szerepből, most egy olyan embert ajánlok, akire a feltörekvő szót csak nagyon nehezen lehetne ráaggatni. Hobo folytatja az Arénában elkezdett életműkoncertjét, az esemény leírása szerint dögös bluesokat akar játszani. Aki nem szereti őt, az adjon neki még egy esélyt, hogy rájöjjön mennyire különleges előadó, aki meg szereti, azoknak nincs értelme bármit is magyarázni. Június 28, Hobo.

Hobo // Elvtársak, ne lőjetek! // Barba Negra Track

Music event in Budapest, Hungary by Hobo and BARBA NEGRA on Friday, June 28 2019 with 693 people interested and 182 people going. 20 posts in the discussion.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence