7alatt – Roadtrip és a szürreális valóság

Sűrű hetünk volt, kaptunk sok új megjelenést, így színes elektronikus zenére bulizunk, majd kisétálunk a tengerpartra, hogy megnézzük, mi van a víz alatt.


Alig jelent meg a Belau új lemeze a Colourwave, az elektronikus duó már készíti is a Deluxe változatot, amiből már meg is kaptuk az első morzsát. A brit Amahla-val közös Risk it All kapott egy éjszakai verziót, ami egy sötétebb, lassabban építkező dal lett, az eredetihez képest. A lemezre felkerült változatban lévő verzék alapvetően is ebben a visszafojtott világban léteznek, így alapvetően nem tévedünk el, hogy melyik számot hallgatjuk, az alap karaktere megmaradt. Természetesen a dalhoz jár, egy Belau féle nagyon erős látvánnyal készült, hihetetlen igényes klip.

BELAU // RISK IT ALL ft. AMAHLA (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

the budapest-based electronica project, Belau has finally released their critically-acclaimed new effort ‘Colourwave’, which features the smashing power o…

Ha pedig erős látvány, akkor a múlt héten megint bebizonyították nekünk, hogy egy darab telefonnal is csodát lehet ma már művelni vizuálisan. Ez egyrészt kicsit ijesztő, másrészt ugye hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy így már mindenki szuper rendező/operatőr/vágó/fotós, ez egy végtelen hosszú lista lehetne. De a Subtones esetében szerencsére Topolánszky Tamás Yvan követte el a videó készítést azzal a telefonnal, és amikor megnézed az Igaz szerelem klipjét, akkor egyértelművé válik, hogy ez miért egy külön szakma.


A dal egyébként egy Anima Sound System feldolgozás, ami nem került fel a 25 éves jubileumi lemezükre, így most külön Subtones dalként hallgathatjuk ezt a népdalfeldolgozást, és szerencsére pontosan azt a hibátlan hangzást viszi tovább a zenekar, ami az Octopus lemezt is jellemezte. Szemeket és füleket kinyitni.

SUBTONES – Igaz Szerelem [4K]

SUBTONES – Igaz Szerelem Jónás Vera – ének Subicz Gábor – trombita Benkő Dávid – billentyű Csízi László – dob Csókás Zsolt – gitár Fonay Tibor – basszus Felvétel / keverés / mastering: Fenyvesi Márton @ Sinistra stúdió Budapest Videoklip: Rendező-operatőr / colorist: Topolánszky Tamás Yvan Vágó: Zászlós Mariann // Shot on iPhone X // Shot on Moment JUNO11 Pictures, 2020 www.junoeleven.com

Kicsit pihentessük a látószervünk, vizuális támogatás nélkül érkezett Papaver új dala, a Utilities. Ez a harmadik megjelent szám, amióta a Papaver Cousins-ból szóló produkció lett, és a harmadik hangulat, amit megfog. Ez a legfelszabadultabb, zeneileg egészen vidám dal, kicsit olyan, mint egy kellemes roadtrip aláfestő zenéje.


A roadtrip pedig előkerül az új Fanni Mayer-dal esetében is, igaz ott csak a klip hangulatában meghatározó. A MISUSE videójában ugyanis Fanni Hazárd Megye egyik lordját veri át, egészen látványos képek kíséretében. A dal és a vizuál pedig nagyon szép összhangot teremt, az összes érzést látjuk, ami egy ilyen újrapróbálkozás esetében kavarog az emberben. A klip tanulsága pedig, hogy lopjuk el az exünk kocsiját, őt pedig hagyjuk ott egy mező közepén. Köszi Fanni, majd kipróbáljuk!


Viccet félretéve, a MISUSE megint egy olyan produkció, amiről nem egyértelmű egyből, hogy magyar, sokkal inkább büszkén állíthatjuk bárkinek, hogy bizony ez itthon készült, úgyhogy semmiképp ne hagyjátok ki!

Fanni Mayer – MISUSE (Official Video)

Fanni Mayer’s Official Music Video for her new single, MISUSE. Follow Fanni: https://www.facebook.com/itsfannimayer https://www.instagram.com/itsfannimayer L…

A Platon Karataev egyik frontembere Cz.K. Sebő időnként megörvendeztet minket egy-egy szóló dallal is, amiknél a masteren kívül a teljes folyamat az ő munkája. A Papermache Dreams is egy ilyen dal, amiben nyugodtan lesétálunk a tengerpartra. Helyenként a dal lo-fi világa is valami ilyesmit sugall, de aztán hirtelen zaklatottság tönkretehetné, de a végén úgyis megnyugszik minden.

Cz.K. Sebő – Papermache Dreams (Official DIY video)

Huge thanks to Daniel Husztik for the video. Edited by Diána Komróczki. The song was written, played and produced, by me as Cz.K. Sebő. Bass line by Benedek …

Nemsokára újra HOTS Songlab, aminek a lényege, hogy neves külföldi producerekkel alkothatnak közösen itthoni előadók. Születtek már ebből nagyon jó dolgok, jó látni, hogy ez nem csak egy egyszeri tanulási pillanat, hanem tényleges együttműködések. Saya Noé új dala az Under the River ennek a programnak köszönhetően Matt Lawrence keze alatt alakult, és lett a készülő albumának első felvezető dala.


Míg a trekk tökéletesre csiszolt, teljesen koszmentes lett, ez nem mondható el a hozzá készült videóról. A Thunderhez hasonlóan most is egészen abszurd szituációt követhetünk végig, hogy a legvégén még szürreálisabbá váljon az egész.

Saya Noé – Under The River (Official Music Video)

Saya Noé – Under The River // Out Now: https://backl.ink/143016409 Museum of Sins – The debut album available in November. Director, Cinematographer, Editor,…

A végére pedig egy csalás, a Bulbs még tavaly év végén jelentette meg a Catch Me című dalát, amihez most készült színes, sokat dohányzós, házibuli hangulatú klip. Olyan az egész, mintha egy The Deuce részt néznék, ahol a prostikat avantgarde művészekkel helyettesítették. Kellemes elektronika a színkavalkádban.

Bulbs – Catch me (Official music video)

Directed/edited/styling by: Végh Andrea Director of photography: Tamás Péter Colorist: Hain Réka Assistant directors: Horváth Balázs, Gábor Balázs Electricia…

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence