A Vanishing Point pont olyan lesz, mint egy őrült orosz rulett

Már csak hetet kell aludni, és jöhet a gitárzene túladagolás. A Dürerben meg visíthatunk, hogy most melyik ujjunkat vágjuk le. Bemutatjuk a külföldi fellépőket.

 

► For English version, please CLICK HERE ◄

 

Egyszer már robbantottunk egyet Vanishing Point ügyileg, most itt a következő BRÉKING 😀 Egy hét van még pont hátra az idei pszí-gitár kontra elektró túladagolásból. Ennek örömére a Titánokon leplezzük le azt, hogy mikor, milyen sorrendben és melyik színpadokon lép majd fel október 6-án a Dürer Kertben az ezúttal hat meghívott külföldi zenekar a Middlemist Redes srácok ötletéből induló és bábáskodása mellett zajló fesztiválon. (FIGYELEM! Készüljetek, mert sajna, lesznek apró átfedések. Szóval, ahogy a címben is jeleztem, orosz rulettezni kell!)

 

NAGYSZÍNPAD

The Wytches (UK) – 22.00-23.00

Melankólikusak, de nem szomorúak. A brit zenekar pont annyira eklektikus, hogy nagyon szeretni fogjátok őket. A csapat 2011-ben alakult Peterboroughban, a székelyük ma azonban már Brighton. Bemutatkozó nagylemezüket Annabel Dream Reader címmel 2014 augusztusában dobták ki, és a brit albumlistán az ötvenedik helyig kúszott fel. Második lemezük, a All Your Happy Life épp most volt két éve, hogy kijött. Mondhatnánk, koncertjük a legjobb nagyszínpados felvezetőnek ígérkezik.

 


Bass Drum Of Death (US) – 23.30-00.30

A Vanishing Point lesz az egyike annak a mindössze pár helyszínnek, ahol a zenekar idén Európában koncertezik. Így a Dürerben tuti hallhatjátok a négy év után mindössze két hónapja kiadott új Bass Drum Of Death-lemezt, a Just Business-t 🙂 Amúgy, ahogy korábban az előző brékingezésünkben is jeleztem már, a zenekarnak van egy vicces metszéspontja Ivan & The Parazolékkal. De a lényeg, ha csíped pszí-gitár cuccot, akkor őket mindenképpen látnod kell! Addig meg az ő albumuk is mehet végtelenítve a lejátszókban!

 


 

ROOM 041

Wolf People (UK) – 21.00-22.00

Ha egyetlen egy zenekart kellene választanom, akkor az a Wolf People lenne. A Night Witch c. daluk az egyik nagyon nagy személyes kedvencem. Meg amúgy sok szempontból a bedfordi banda gitárnyűvése áll érzelmileg talán a legközelebb hozzám.

 


Soviet Soviet (IT) – 22.30-23.30

Van egy olasz zenész ismerősöm, ő mondogatta mindig nekem elég lehangoltan, hogy „nem hiszed el, de az a baromi nagy baj Itáliával, hogy a feldolgozás (cover) zenekarok nyamvadt országa, kb. nincs semmiféle underground!” Szeremcsére azonban, nem csak cover bandák vannak Olaszországban, a Soviet Soviet pont jó példa erre. Ahogy pedig róluk is írtam korábban, még tavaly sikerült elkapnunk őket egy zeneipari, showcase feszten, ahol elég jól nyomták. Gondolom, ezúttal sem lesz para 😀

 


 

KISTEREM

Ogrom Circus (DE) – 17.30-18.15

Ha lassabb ütemekre vágytok, akkor ezek a német srácok tökéletes választásnak ígérkeznek a kora estéhez. Elég nehéz definiálni a stílusukat vagy épp a műfajt, amiben nyomulnak, de bevallom, nincs is értelme. Egy drezdai koncertről érkeznek majd a Dürerbe, és reméljük, eljátszák azt az albumuk felvezetőjének szánt új számukat is, amit saját bevallásuk szerint nagyon hamarosan kiadnak.

 


Paul Cherry (US) – 21.00-21.45

Paul Cherry úgy néz ki, mint egy 80-as évekbeli tévés sorozatzene és egy rajzfilm-mém szerelemgyermeke. A zenéje is pontsan ugyanilyen. Asszem, meg fogjátok érteni, miről hablatyolok, ha elindítjátok és a zene mellett meg is nézitek az alábbi klipjét. No, de a lényeg, az egésznek tök f@sza kis vintage hangulata van, amiért csak csodálni lehet 🙂 

 

 

No tehát, kérem szépen, ez lesz a külföldi menü jövő hét szombatra. Nehezen lehet majd választani, az tuti. De a lényeg, találkozzunk október 6-án! Oh, és ha még esetleg nem tetted meg, a hasznos infókért, érdemes csatlakozni a fesztivál alább is bebiggyesztett Facebook eseményéhez. Hajrá 😉

 

Vanishing Point 2018

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland