Több, mint egy falunap: kezdődik a Campus, haver!

Tizedjére szabadul el a pokol Debrecenben. Mutatunk pár nem lakossági zenekart, akikre érdemes lesz tipegni. Mi őket ajánljuk, gyertek, legyünk NÉGYEN!!!

 

A jubileumi Campus Fesztiválról Süli mester gyakorlatilag már mindent elmondott korábban – aki nem olvasta, nagyon érdemes –, most, így a start pillanatában, egy nagyon nem objektív és nagyon nem független válogatást állítottam össze kizárólag magyar előadókból, akikre érdemes figyelni és egyúttal ellátogatni a fellépéseikre. Szerencsére a Kampin a megszokott, azaz a majdnem nullához képest nagyobb hangsúlyt fektetnek az ügyes, ám a tömegveretésben nem péppé tolt bandáknak is. Így például idén is lesz egy színpad, ahol az úgynevezett (nem konvencionális) feltörekvőké a terep. Én is itt fogunk szinte végig pattogni, a Prodidzsáj pl. kábé hatodjára már nem annyira izgi (bocs), így inkább innen ajánlok pár faszaságot. Gyertek a Dehir.hu színpadhoz, hogy többen legyünk, mint NÉGY fő 😀

 

The Beans – csütörtök, 21.15

 

Van benne némi nyekergésszerű ez-az, de ez a megjegyzésem semmit sem jelent, mert az összkép elég ígéretes. A tizenkét számos, Glitch albumukat meg lehet szépen szétpörgetni.

 

 

Mayberian Sanskülotts – csütörtök, 23.45

 

Szerelem, első perctől fogva. A nagyvárosi vekengések kafkai krónikásainak sója alap. Bemelegítésnek itt a harmadik nagylemezük, az Adlait. Állítólag már évek óta kész a negyedik etap is, lehet hallhatunk majd arról is pár ütemet.

 

 

Ljubljana – péntek, 17.30

 

Elég perverznek tűnik, hogy valaki(k) Szlovénia fővárosáról nevezzenek el egy zenekart Debrecenben. Olyannyira, hogy ez meg is történt. A Ljublajana egy zsír új odab@szatás a cívis városból. TÉNYLEG! VÉGRE! Ez az első demójuk, rotty!

 

 

Dope Calypso – péntek, 21.15

 

Két éve a zenekarral együtt kábé vagy tízen voltunk a Dope Calypso campusos fellépésén. Talán ez volt az elmúlt évtized legpofátlanabb fesztiválsztorija, már, hogy mi a búbánatos szivarvégéért csak ennyien jelentek meg azon a bizonyos sóóón?! Tegyünk róla, hogy ez idén még csak véletlenül se forduljon elő!!! Már csak azért is, mert Sarkadi Mikiék nem csak izomból, hanem groteszk humorból is jól dolgoznak. Amúgy pénteken a Ljubljana után az egész sorra érdemes maradni, mert a Signore Crust (18.45), a Nyolcadikosok (20.00), a Baron Mantis (22.30) és a Deep Glaze (23.45) vonatról tényleg nem szabad lemaradni!

 

 

DLRM – szombat, 15.00

 

Ugyan korán kezdenek, de a tavalyi Év titános dalát szállító DLRM játékát nagyon-nagyon-nagyon ajánlom. Cheeky Pig lemezükben annyi az erő, hogy csak NA! Tessék jönni, ugyan tűzni fog a nap, de ennél jobb odaverés nem igen lesz szombaton 😉

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland