7alatt – Énekes-dalszerző-szerű triptől az elektronikusig

Itt egy újabb 7alatt, aminek köszönhetően legyőztem az előítéleteimet, zenei sorozat első részébe néztem bele és többször használtam a trip szót a kelleténél.


A múlt héten nem mondanám, hogy elárasztottak minket a zenekarok megjelenésekkel, és csak úgy kapkodtuk volna a fejünket. Valószínűleg senkinek nem volt valami kedves valentin napi sláger bújtatva a fiókban, nem akarták ehhez kötni a megjelenést. Vagy abszolút nem érdekelte a zenekarokat ez, egyszerűen csak most nem jöttek a dalok és kész. De ezt mennyivel unalmasabb már mondani.


Azért volt, aki nem foglalkozott ezzel és Bálint nap alkalmából egy kellemes, monoton folyamot nyújtott át 5 percben a közönségnek. Szesztay Dávid a Határtalannal egy nagyon érdekes kombinációt adott. Sosem szeretem a szóló produkciókat hallgatni, mert mindig az az érzésem, hogy valaki a zenekari ismertsége hátán megpróbálja megcsinálni ugyanazt, csak a többieket kihagyva belőle, és persze rosszabbul.


Itt erről szó sincs, a Határtalan kicsit olyan, mintha két műfaj tökéletes keveréke lenne. A dal egyes részei simán beférnének egy tripelős buliba, ahol csak a monoton elektornikus zenére működik a lépegetés.


Maga az ének és a szövegvilág pedig némi átalakítással egy kifejezetten jó singer-songwriter dalként kelne életre. A kettő összemosása viszont egy nagyon érdekes elegyet szül, amit most hirtelen nem is nagyon tudok semmihez hasonlítani. Összességében hálás vagyok ennek a dalnak, mert lerombolta a bennem lakó előítéleteket. Így van értelme egy szóló produkciónak.

Szesztay Dávid – Határtalan

https://www.facebook.com/SzesztayDAVIDofficial/ Szesztay Dávid – ének, egyéb hangszerek Klausz Ádám – dob dobfelvétel – Fenyvesi Márton (Sinistra, Budapest) mix/master – Szesztay Dávid határtalan határvidék a földre ül, a fűre lép pedig tilos mint a játék ha tétje van de halk a szándék beteg barom minek dudálsz?


A Ghost Toast nevű zenekar, akiknek a nevét bevallom őszintén eddig soha nem hallottam, most egy olyan klippel jelentkeztek, hogy ha végig nézed, biztosan emlékezni fogsz rájuk. Az Y13 nem egy dal, hanem egy soundtrack és remélem, senkit nem bántok meg ezzel. Annak rettenetesen jó, de valószínűleg a vizuális élmény nélkül nem nagyon tudnék mihez kezdeni csak a zenével.


De emiatt bennem egyáltalán nincs rossz érzés, ha ők sokkal inkább audiovizuális dolgokban szeretnének utazni, hát akkor legyen úgy. Sőt, nagyon örülnék neki, ha végre valaki, aki tud ilyen minőségű animációs klipeket készíteni, az megjelenne egy zenei sorozattal. Például a Ghost Toast.


Amikor véget ért a klip, azt éreztem, mint, amikor egy jó sorozatnál várnom kell a folytatásra. Rengeteg kérdésem van, remélem, hogy a zenekar nem engedi el ezt a vonalat és lesz Y14 vagy bármi más néven történő folytatás.


Az pedig, hogy a klipről, és annak a történetéről beszélek, semmit nem von le a zenei értékéből a produkciónak. Azt hiszem, ma nagyon sok eszköz van, amivel érdekesebbé lehet tenni egy alkotást, ezeket használni pedig abszolút nem szégyen. Jól használni pedig kifejezetten nehéz, úgyhogy csak így tovább Ghoast Toast.

Ghost Toast – Y13 (Official Music Video)

An official music video “Y13” taken from the upcoming Ghost Toast album “Shape Without Form” which will be released on March 3rd 2020 By Inverse Records.


Ennyit mostanra az újdonságokról nézzük meg, hova menjünk a héten, ha kellemes szórakozást keresünk.


A trip szó már másodjára kerül elő ebben a cikkben, pénteken ugyanis az Úri Muriba érdemes látogatni, ahol hipnotikus űrutazás lesz terítéken, Trippin’ Like We Do bulit találnak, akik lenéznek a pincébe. Azt hiszem, hogy, aki szereti az elektronikus elszállós zenét, az mindenképpen ellátogat oda. Aki pedig nem szereti, az majd idővel úgyis megszereti, úgyhogy akár már a héten el is kezdheti ezt a folyamatot.

Trippin’ Like We Do / Úri Muri

Party event in Budapest, Hungary by Trippin’ Like We Do and Úri Muri on Friday, February 21 2020


Másnap pedig egy újabb pincebuli, csak épp az Aurórában. Az elektronikus zenéből most irány a torzított gitárok világa.


Fat & Cute koncert miatt kattintottam rá ugyan az eseményre, de a szlovák/cseh (vagyis csehszlovák?) Genuine Jacks is megvett. Kicsit grunge, kicsit pop-punk, de nem abból a koppintós formából. Mindenkinek ajánlott meghallgatni őket is, és az est harmadik fellépőjét The Swamp Creatures-t.

Genuine Jacks [SK/CZ] Fat & Cute TSC @Auróra

Music event in Budapest, Hungary by Genuine Jacks and 4 others on Saturday, February 22 2020 with 138 people interested.


Ennyi az ajánlás mostanra, ne felejtsétek el, hogy csakis jókat hallgassatok!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence