7alatt – Sincology mindenek felett

De akad még egyéb dolog is a tarsolyunkban, így némi friss, ropogós „partimetál” és természetesen további koncertlehetőségek. Ezeket ki ne hagyjátok a héten!


Ezúttal is picit rendhagyó lesz a heti ajánlónk, mivel nem friss zenével, hanem egy eseménnyel indítunk ezúttal. Aki egy kicsit is jobban ismeri, bele-, a kulisszák mögé lát, az elmúlt években legalább egyszer biztos, hogy belebotlott sincóba. Egyre többeknek pedig már nem kell bemutatni az idővel szépen-lassan, kitartó és fáradhatatlan munkával az ország egyik legjobb szemű zenei fotósává előlépő Jimet. Dícsérni felesleges őt, a felvételei, pillanatképei önmagukért beszélnek.


Közben szép „hagyomány” kerekedett abból, hogy egy-egy naptári évben készült kismillió fotójából válogatva, a legjobbnak ítélt alkotásaiból minden évben kiad egy könyvformátumú albumot. Ez a Sincology. A helyzet pedig úgy áll, hogy a válogatás idén is megjelenik – limitált példányszámban. Így ha nem akartok lemaradni róla, vagy szimplán szereznétek magatoknak egy kötet, február 26-án ugorjatok be az Akváriumba, ahol ennek örömére lesz egy kis „fogadás”.

Sincology 2019 könyvbemutató

Akvárium • 2020.02.26.

Ha pedig sinco, akkor előtte nézzétek meg a vele készült beszélgetésünket, amiben egy munkanapján kísértük őt végig a debreceni Campus fesztiválon!

Fű alatt #13 – Sinco

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Bodó Bence műsorvezető vendége Sinco Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Intro * Kijube – Storm Zene: G…

Beteg, őrült, eleven. Tömören így lehetne összefoglalni a Golconda bemutatkozó nagylemezét, az Elevent. Elektronikus metál, így definiálják magukat. Találó, de talán még ennél is összetettebb, lüktetőbb az egész. Jól sáfárkodnak az arányokkal, egyúttal az elmúlt időszakban immár sokadik bandaként igazolják, milyen óriási tartalékok, felfedezésre váró tartományok rejlenek a metálnak nevezett óriási halmazban. Még az olyan laikusok számára is, akik amúgy ritkán raknak be ilyen jellegű zenét a lejátszójukba. A Lángolón debütált album nem egy egyszerű hallgatnivaló, ám annál lendületesebben magába tud szívni. Abszolút jó szívvel ajánljuk.

𝗚𝗢𝗟𝗖𝗢𝗡𝗗𝗔 – 𝗘𝗟𝗘𝗩𝗘𝗡 (𝗙𝗨𝗟𝗟 𝗔𝗟𝗕𝗨𝗠 𝗦𝗧𝗥𝗘𝗔𝗠)

► 𝗦𝗧𝗥𝗘𝗔𝗠: https://smarturl.it/golcondamusic ► 𝗜𝗡𝗦𝗧𝗔𝗚𝗥𝗔𝗠: https://www.instagram.com/golconda.music ► 𝗙𝗔𝗖𝗘𝗕𝗢𝗢𝗞: https://facebook.com/golcondaband ► 𝗧𝗪𝗜𝗧𝗧𝗘𝗥: ht…

Ráfordulva a koncertekre, péntekre és szombatra ajánlanánk izgalmas dolgokat. Nyitányként február 28-án a Filter ArtClubban Turn Signals és The Whatevers. Előbbi Duck And Cover lemezéről írtam még anno: „A Turn Signals lemeze úgy hozza a Depeche Mode (még pl. a nyomokban még tán Oasis-re hajazó) hangulatot, hogy közben egy percig se kell attól félni, hogy ez csak kopipészt. Épp ellenkezőleg!” Valószínűleg most sem kell majd csalatkoznia annak, aki ellátogat a fellépésükre.

Turn Signals / w / The Whatevers

Filter ArtClub • 2020.02.28.

Ha aznap, azaz február 28-án pénteken egy kicsit keményebb menetre vágytok, akkor a Robot és két vendége, a Jolly Jackers és a Red Swamp ajánlja magát. Nyers agyf@sz, semmi más.

Jolly Jackers I Red Swamp * Robot/Budapest

2020.02.28.

A hét talán legfontosabb eseménye egyértelműen ifj. Solymosi Vilmos, azaz DJ Bootsie február 29-i lemezbemutatója a TRIP Hajón. Az Allegro Identity a negyedik Bootsie-album lesz a sorban, amely három nappal korábban lát napvilágot. A hét új dal mellett nyilván a régi ütemek se maradnak ki a Bootsie Quartet és VJ Kemuri kollaborációjának előadásából. Ha pedig mindez megvolt, utána se menjetek sehova, mert maga Vili mester is a lemezlovak közé csap.

DJ Bootsie Quartet & Friends_Allegro Identity_Album Launch

TRIP Hajó • 2020.02.29.

Persze, ha más, inkább gitárcentrikusabb zenére vágytok, 29-én szombaton az Analog Music Hallban ott lesz a panaszkodós-pop magyarországi ügyvivőjének, Úrfinak a második szülinapi zsúrja. Ahogy még a 2017-es Az év dalánkon induló Száraz Bencéről akkor írtam: „Úrfinak sem kell a szomszédba mennie egy kis látomásos szöveg-vizuál kombóért. Az év dalában induló Pszicho a megfelelési kényszer örök dilemmáját boncolgatja.” És ha ez még nem lenne elég: csatlakozik hozzájuk a Tündérvese.

ÚRFI / II. Születésnap X Tündérvese

Music event in Budapest, Hungary by Úrfi and 2 others on Saturday, February 29 2020 with 269 people interested and 94 people going.

Ez a hét mára. Tudjátok: csak jókat hallgassatok!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland