A végletek között bolyongva érdemes bekapcsolni a biztonsági öveket – 7alatt

Apokaliptikus progresszív rock, füstösen könnyed újbudai rapzene és dél-amerikai dzsungelhangulatot idéző, süppedős elektronika – ez az e heti kínálatunk.


A kísérletezős progresszív, poszt-rockban utazó debreceni Ghost Toast egy igazán különleges projekt: okosan kidolgozott, többtételes dalaik ének nélkül, filmekből kivágott hangmintákat felhasználva teremtenek súlyos világvége hangulatot. Ilyen a 8-perces W.A.N.T is, ahol a befordulós riffeket operarének-, zongora-, vonós és tisztagitár-betétek teszik színesebbé, a hozzá készült montázsvideóval együtt pedig egy igazán kerek (és kellemesen sötét) élményt kapunk.


A 2020-as, 7-számos Shape Without Form albumuk a finn Inverse Records gondozásában jelent meg, és ajánljuk mindenkinek, aki szeretne mélyebben is elmerülni az apokaliptikus hangulatban.

Lényegesen könnyedebb élmény Kebab legfrissebb dala, az NKIP, azaz „nem kell ide pénz”, amely a hozzá tartozó klippel erőlködés nélkül hozza el nekünk a kiülős, üvegből borozós, langyos nyári esték gondtalan hangulatát. Az újbudai rapper ügyes, önironikus szövegeihez remekül passzol Blaize hátradőlős, dallamosan fülbemászó alapja (külön plusz pont az időnként beinduló 4-on-the-floor lábdobért) és az old-school vizuálokkal dolgozó, izgalmas, sokszínű és füstösen kreatív videóklip. Kebab 024 címmel fog (valamikor) albumot kihozni, mi pedig kíváncsian várjuk.

Végezetül a szintén budai Chichacica trippy zenei világával veszünk újabb balkanyart. A dél-amerikai ihletésű pszichedelikus elektronikával foglalkozó formáció legelső dala, a Del Amazonas es su jaguar a dzsungel fülledt, mégis játékos hangulatát idézi meg a süppedős basszust komótosan körbetáncoló ütős hangszerekkel, finom gitár- és billentyűdallamokal, és az igazán varázslatos női énekkel. Az anyag különlegessége, hogy a zenén kívül a vizuál is házon belül készül, és komoly szerephez is jut a hangulat megteremtésében. Ezt a dalt könnyen el tudom képzelni elmélyülős éjjeli utazásokhoz, buli előtti iszogatásokhoz, vagy napfelkeltéhez.

A végére pedig nem maradnak el a szokásos stream/élő koncertajánlóink sem. Ezen a hétén igazán elkényeztet minket az Open Music Channel kínálata, 3 nap, 3 tök különböző hangulat/stílus közül is lehet majd választani: február 17-én szerdán a Cream of Sounds tolja az arcunkba az elektronikát, majd másnap, február 18-án csütörtökön az Abigél hozza el legújabb lemezét egy bemutató erejéig, végül pedig pénteken, 19-én a Dungaree metálja vezet fel mindenkit a hétvégére. A lényeg, ha élőben akarjátok nézni a koncerteket, nincs más dolgotok, mint KLIKKELJETEK az OMC Twitch-csatornájára a jó időben!

Cream of Sounds – OMC live session

Abigél SUGARMAMA lemezmegmutató // OMC live session

Dungaree – OMC live session

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Borbás Dani