„A depresszió egy súlyos probléma, amire fel kell hívni a figyelmet”

Két éve nem írt dalt, most azonban igen kemény témával kezd a saját bevallása szerint atmoszferikus rapben utazó Grenczel Gergő aka Gerissimo. Itt a Végtelen!

Grenczel Gergő aka Gerissimo /// Fotó: BenoPictures


Szó se róla, ahhoz képest, hogy korábban alig fordult meg nálunk hiphop/rap előadó, mostanság egyre többen bukkannak fel. Ilyen Grenczel Gergő, avagy Gerissimo is. A helyzet pedig az, hogy mindezek ellenére a műfajban továbbra sem érzem, érezzük, hogy nagy megmondóemberek lennénk. Azaz, legfeljebb műkedvelőként teszünk pár megjegyzést. És persze, hallgatjuk a dalokat.


Pont ilyen a Ferencz Péter Peet produceri szárnyai alatt pallérozódó Gerissimo Végtelen című dala, amely klipestül itt és most mutatkozik be! A lényeg, egy sejtelmes, egyúttal remekül pulzáló, vibráló alapra egy elsőre nem is feltétlenül húsba maró szöveg. Azonban, a látszat ne tévesszen meg senkit. Elég komoly dologról, mondanivalóról van szó: a depresszióról. Mindez pedig egy baromi szuggesztív klipbe csomagolva. Utóbbi Horváth Donnie keze munkáját dícséri.


– Durván két éve nem írtam új dalt, viszont mostanság annyi impulzus ért és megannyi téma kavargott bennem, hogy az utóbbi hetekben öt új trekk is készült – mondja Gergő. „Volt egy olyan időszak az életemben, amikor a depresszióval küzdöttem. Tudom, milyen olyan szinten szorongani, hogy enni, aludni sem tud az ember, és a belső feszültség azokat a szinteket mardossa, ahol… nincs más, csak a fájdalom, a félelem és a bizonytalanság bermudaháromszögében való veszteglés. Ez több, mint egy hétköznapi rosszullét, egyfajta melankolikus, lehangolt állapot, ami 1-2 napon belül elmúlik. Sajnos ezen időszakon belül volt, amikor pszichiáterhez is jártam és gyógyszert is szedtem. Ez az egész ugyan elmúlt, de az érzéseket úgy érzem, kellően hűen fel tudom tudom idézni, hogy ábrázoljam.”

– A depresszió egy súlyos probléma, amire fel kell hívni a figyelmet. Vannak, akik életük végéig szedik a gyógyszereket rá, és soha nem tépik le lelki láncaikat, de szeretném, ha a kár a későbbi dalaimmal is amolyan élő példaként bizonyíthatnám – azok számára, akik jelenleg is ezzel küzdenek –, hogy sosem volt és soha nem is lesz letörhetetlenül vastag az a lánc a bensőnk falán – mondja Gergő.


Ami klip elkészültét illeti, ott megtudjuk: „Alapvetően ez brutálisan mély dal és a hangulata természetesen végigkísérte a forgatás egészét, de mivel amúgy egy szórakozott srác vagyok – ahogyan az operatőr-rendező, Horváth Donnie és például a rendezőasszisztens is –, így maga a klipkészítés is, a dal hangulata ide vagy oda, vidáman telt”.


– Sokszor meggyűlt a baj a pasztellel a forgatás alatt. Volt, hogy megfeledkeztem magamról és megpiszkáltam az orrom hegyét a már pasztelles kezemmel pont mielőtt egy konkrét jelenetsort felvettünk volna. A srácoknak nem tűnt fel az elején, aztán lehetett rohanni a sminkesért. Szerencsére csak néhány percnyi s nem órányi snitt ment a kukába. És persze, a forgatás közben és végén is elég alaposan ki kellett takarítani. A pasztell apró darabjait sokszor csak reccsenő hang kíséretében találtuk meg a talpunk alatt. Ha van dolog, ami nem jön fel könnyen szinte semmilyen felületről sem, az ez. Öröm az ürömben, hogy nem volt padlószőnyeg egyik forgatási helyszínen sem.


Ha pedig mostanság összeállt dalok, nagyjából ez várható még majd Gergő tollából: „Az új anyagok között az egyik egy megzenésített, korábbi versem; aztán a másik a barátságok elvesztéséről szól, de megszületett életem első »szerelmes« hangvételű száma is, ami végül talán túl szórakozott, néhol »trash« is lett, de talán pont ez teszi kellően érdekessé majd. De addig is itt a Végtelen!”

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland