7alatt – Nem fogod elhinni, mit ajánl az Ígéretes Titánok a Szigetre #2

Három nap maradt a Szigetből, de nehogy azt hidd, hogy már le is vághatod a karszalagod, a java még csak most jön. Nézzük, mit tartogat még nekünk a fesztivál!

A felén már túl, de a neheze még csak most jön. Egyre nehezebben veszed rá magad, hogy kikászálódj az ágyból, elhagyd a kellemes árnyékot, vagy esetleg egy laza fröccsözés helyett elrángasd magad egy délutáni koncertre.

Ezek azok a hibák, amiket viszont nem szabad elkövetni, mert utána verheted a fejed a falba, hogy kezedben egy jeggyel/bérlettel, miért hagytál ki ilyen lehetőséget. Megvan az az érzés, amikor elkezdesz hallgatni egy bandát, rákattansz, majd rájössz, hogy két hete voltak Magyarországon és most éveket kell várnod rá? Nem egyszer futottam ebbe bele, ××××××××××× (csúnya szavak kíséretében), de, hogy te ne járj így, itt a Sziget második etapjának ajánlója.

Vasárnap délután ötkor már be is lehet pattanni az A38 első sorába, hogy le ne maradj IAMDDB-ről. A brit csaj egy kis r&b-s, hip-hopos cuccban utazik, amivel mostanában nem nagyon lehet mellé lőni, meglepne, ha nem mozgatna meg egy szép kis tömeget, úgyhogy nem kell félned, hogy egyedül állsz majd hülyén abban a hatalmas sátorban.

IAMDDB x INKA – LEANED OUT

IAMDDB x INKA – Leaned Out // An insight to BTS, life and creative art.

Abban a hatalmas sátorban, amiben tudom, hogy szörnyű lenni, szarul is hallani mindent, közben pedig csak az életedért és levegőért könyörögsz, de bírd ki és maradj ott, mert 18:30-tól Masego érkezik. Nagyjából az egész fesztiválon őt várom a legjobban: a 26 éves jamaikai szaxofonos, énekes, mindenes, soul, r&b, jazz és ki tudja még mi mindent kever a zenéjében, de minden amihez ér az arany. A Tadow-t szinte biztos, hogy hallottad már tőle, de érdemes elmélyedni a munkáiban, itt például egy egész friss klip. Tehát Vasárnap 18:30, A38, még Years&Years előtt van, nyugi.

Masego – Queen Tings ft. Tiffany Gouché (Official Music Video)

Masego – Queen Tings ft.

A Sziget szervezői pedig egészen konzekvensen pakolják az A38 sátorba a legjobb előadókat, a nagyszínpad zárása után, 23:45-től a Jungle vár mindenkit. Őket nem ismertem mielőtt el nem kezdtem pörgetni a Sziget idei előadóit, de nagyon örülök, hogy nem siklottam el felettük. A Google azt állítja, hogy modern soul zenében utaznak, és hát ki vagyok én, hogy vitatkozzak az adatbázissal. Kicsit elektronikus hatások, kicsit kellemes és okos pop dolgok. Post Malone után megnyugodni, ismerkedni kívánni sem lehetne jobb zenét.

Jungle – Casio (Official Video)

‘Casio’ is taken from Jungle’s second album ‘For Ever’ out now on XL Recordings. Buy & stream it here: http://x-l-r.co/forever A JFC Worldwide Production Directed by Josh Lloyd-Watson & Charlie Di Placido Producer – Rosanna Gouldman Director of Photography – Olly Wiggins Choreography – Nat Zangi ‘Casio’ Starring Will West Che Jones Nathaniel Williams Jordan Melchor Ziggy Taylor Mette Linturi Special thanks to S+O Media, AMCK Dance and Verdigris Management.

Hétfő 14 óra. Tudom, bolond vagyok, és esélytelen, hogy délután kettőkor az utolsó előtti napon bárki bent legyen. I Love You Honey Bunny Csehországból jön hozzánk játszani, ami önmagában még nem lenne indok arra, hogy megnézzük, de még délután kettőre se tesznek fel bárkit a Szigetnél. Egy olyan előadót meg végképp nem, akinek mindössze egy albuma van eddig! Már csak ezért is érdemes őket megnézni, ha valakinek egyébként ismerős a nevük az azért lehet, mert az Ivan & The Parazollal játszottak néhány alkalommal, nem fogjátok megbánni a korai kezdést.

I Love You Honey Bunny – Lazer Queen

FULL ALBUM COSMIC BACKGROUND RADIATION: https://www.indies.eu/support/tunevoyage/ilyhb Music by: I Love You Honey Bunny https://www.facebook.com/ILoveYouHoneyBunny/ http://iloveyouhoneybunny.com/ Produced by: Dušan Neuwert (Gui-ton) Mastered by: John Davis (Metropolis Studios) Recorded at: 3Bees (Adam pakosta, Petr Houdek), Gui-ton (Dušan Neuwerth) LYRICS: hey there lazer queen put your crown on shoot your beam at me

Utána pedig nem is kell sokat várni, hogy a Carnival Youth kapja meg ugyanazt a színpadot 16:30-től. A litván zenekar 2012-ben alakult, így nem is meglepő, hogy indie áll a zenei műfaj megjelölésénél. Akkoriban szinte mindenki indie bandaként indult, de kevesen maradtak, akik még mindig ezt csinálják, és még kevesebben, akiknek ez 2019-ben még mindig jól áll. A Carnival Youth egy ilyen csapat.

Carnival Youth – “Only The Moon Can See The Sun” [Official Music Video]

Carnival Youth’s “Only The Moon Can See The Sun” from their upcoming album “Good Luck” out 16th of August 2019. Directed by Ieva Aleksa & Pēteris Vīksna DOP & Editing: Pēteris Vīksna Production Manager: Martins Roze 1st Assistant Director: Sandija Vītola Art Director: Ieva Aleksa Still Photographer: Filips Šmits Cast: Carnival Youth, Eva Bērziņa, Kristiāna Bērziņa, Madara Komarovska, Andrejs Rastorgujevs, Martins Roze, Filips Šmits, Helēna Vīksna, Jūlijs Melngailis, Kristiāns Kosītis.

Némi pihenés után fél kilencet mutat az óra, amikor az A38 sátorban a Superorganism elkezdi a műsorát. A kulturális olvasztótégely eredetileg internetes projekt volt, a próbálást ugyanis megnehezítette, hogy a tagok külön országokban éltek. Azóta viszont mindenki „brexitéknél” lakik, így tudják szállítani nekünk a jobbnál jobb zenéket, illetve ők a valaha volt legszórakoztatóbb Tiny Desk Concert tulajdonosai is.

Superorganism: NPR Music Tiny Desk Concert

April 25, 2018 | Bob Boilen — I went from really loving the music of Superorganism to being a transformed super-fan the moment they sent me an email ahead of their Tiny Desk performance asking, “is it okay if we [bring] inflatable whales when we play?”

Vagyis nagy a verseny ezért a címért az Idles-szel, akik a fesztivál utolsó napján, azaz augusztus 13-án kedden lépnek színpadra. Ismét A38 sátor, a twenty one pilots véget ér, de a Foo Fighters még nem kezdődik el, a legideálisabb idő megnézni a teljesen őrült bajszos embereket, el sem merem előre képzelni mit fognak művelni, de meglepne, ha nem egy óriási show-val a hátuk mögött hagynák el az országot.

IDLES: NPR Music Tiny Desk Concert

Watch Idles play “Never Fight A Man With A Perm”, “Mercedes Marxist” and “I’m Scum” at the Tiny Desk. June 18, 2019 | Bob Boilen — My first time seeing Idles ended with guitarist Mark “Bobo” Bowen frenetically dancing on a bar, his guitar still keeping time, until the swinging neck suddenly shattered some low-hanging, glass lighting fixtures.

A végére pedig nem marad más, mint, hogy a nagyszínpad teljes zárása után még a Europe Stage-től is búcsút vegyünk, ahol a Rendez-Vous (ha nem lenne egyértelmű, franciák) pörgeti ki a még bent maradt feszültséget, éjfélig, hogy aztán fél egytől a vele szemben lévő A38 sátorban a Khurangbin levezető chill zenét biztosítson, amivel elbúcsúzunk a fesztiváltól. (Mármint félig meddig búcsút, mert hajnal ötig Tesco Disco van.)

RENDEZ VOUS – SUPERIOR STATE (OFFICIAL AUDIO)

Track from RENDEZ VOUS album “SUPERIOR STATE” https://idol.lnk.to/SuperiorState Label: ARTEFACT & CRYBABY Facebook https://www.facebook.com/rendezvousrendezvous Instagram https://www.instagram.com/rendezvousrendezvous

Ez a kis szelet, amit semmi esetre sem hagyjatok ki a hátralévő napokból, nem ér pihenni, egy évben csak egy hétig van Sziget, a többi napokon majd nem lesznek karikák a szemeitek alatt. Szóval, nyomassátok!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence