Kíváncsiságot és sok kérdést szül a Darjeeling új klipje

A Darjeeling új klipje nem ígér mást, mint sárgát, de azt töménytelenül, ám közben mind inkább eluralkodik rajtunk a kíváncsiság: mit akar mondani a sztori. 

 

► For English version, please CLICK HERE ◄

 

Simán lehetne egy Guy Ritchie-film betétdala is, és ha a rendszámokat és az utcanévtáblákat letakarjuk, akkor a jelenet képi világában sem nagyon találhatunk ez ügyben kivetnivalót. Mindezzel együtt a Darjeeling, amelyről tavaly októberben mi is írtunk egy részletes anyagot, tartja magát a már bevett recepthez, és a klip ebben az esetben is „csak” másodrangú, nem mond el saját, önálló történetet, inkább csak könnyen vizuálissá teszi mindazt, amit amúgy csak mp3-ban hallgatnánk, de éppen ezért tűnik mindez egyszerre remek megoldásnak és picit céltalanul ellőtt puskapornak.

 

Tudni akarom, konkrétan felemészt belülről az érzés, hogy szeretnék még többet megtudni erről a sztoriról, kit keresnek, miért, mi történik azután, hogy találkoznak a sráccal, ésatöbbi, ésatöbbi. Hogy pont ez benne a csoda, vagy ez inkább valamiféle nemtörődömség eredménye, egyéni kérdés, mindenkinek magában kell megválaszolnia.

 

A zene és a szöveg minőségére közben ezúttal sem lehet panasz, és könnyelműség lenne azt mondani, hogy ezt már „megszokhattuk tőlük”, én mindenesetre megelőlegezem nekik azt, hogy a konstans prémium minőséget szállító „frissfiatal” bandák közé soroljam őket. S míg a Yellow Label Tea eddig a Lipton sajátossága volt, mostmár legalább megkóstolhattuk ezt Darjeeling módra is. (Bocsi, de sosem fogok kifogyni a Darjeeling – Tea viccekből!)

 

Aki pedig szeretné élőben is látni őket, február 3-án megteheti, a srácok ugyanis egy ingyenes koncert keretében lépnek fel a Robotban a Planemo és a The Black Stubs társaságában.

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence