Fű alatt #1 – „A zenekarban mindenkinek tudnia kell a helyét és a szerepét”

Hogy lesz egy zenész a háttérben is aktív? Hogy működik belülről az Ivan & The Parazol, és hogy lesz egy dalunk angol vagy magyar? Beke Istvánnal beszélgettünk.


No, elindult hát a zeneipari kibeszélőnk, a Fű alatt. Reméljük, nektek is tetszenek majd a diskurzusaink. Hétről hétre KEDD délután 18 órától hozunk tehát nektek valakit a hangmérnöktől a fesztiválszervezőn és zenészen át az újságíróig, hogy velük beszéljük ki a magyar underground ügyes-bajos dolgait. Az első adáshoz pedig keresve se lehetett volna jobb vendéget elképzelni Beke Istvánnál, aki amellett, hogy az Ivan & The Parazol oszlopos tagja, kb. a frissen induló underground feléhez, harmadához volt köze stúdiózásilag, keverésügyileg a háttérmunkában.


Így a zenekar mellett erről is beszélgettünk, ahogy többek között arról is, mire érdemes figyelnie egy feltörekvő formációnak, hogy lehetőleg talpon maradjon, s ezen a téren milyen tapasztalatai voltak a Parazolnak.


Közben a műsor másik célkitűzéséhez híven, azaz, hogy mutatunk egy új zenét is, vendégünk „hozott magával” egy dalt a Marla Grandótól. S hogy mit mond róla Beke májsztró? Minden kiderül a beszélgetésből, amelyet alább teljes egészében végignézhettek. Jó szórakozást hozzá!

Fű alatt #1 – Beke István (Ivan & The Parazol) | Ígéretes titánok

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Balogh Roland műsorvezető vendége Beke István (Ivan & The Parazol) Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Intro * Kijube – Storm Zene: Garamvölgyi Zsolt Dobok, keverés, animáció: Sándorfi Viktor Műsorlogó: Rádai Péter Vendégelőadó: Marla Grando – Minden pont jó [https://youtu.be/wxg-TJoF-n8] Honlap: http://igeretestitanok.hu Facebook: https://facebook.com/igeretestitanok Instagram: https://instagram.com/promising_titans

Jövő héten érkezik hozzánk Décsy Eszter, a működését a jelenlegi formájában nemrég lezáró zeneblog, a NOWmagazin volt főszerkesztője, akivel többek között az underground sajtó kínkeserveiről is beszélgetünk majd. Szóval, ha érdekel benneteket az, hogy hogyan is működik belülről a magyar zenei (szak)sajtó, semmiképp se hagyjátok ki az április 9-i adást – Kezdés ► Facebook: 18 óra • YouTube: 19 óra 🙂 ITT pedig csatlakozhattok az eseményhez, és érdemes feliratkozni a YouTube-csatornánkra is;)

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ígéretes titánok