Hivatalos: Ricsárdgír lesmárolta a Csaknekedkislányt

Újabb szupergrup a láthatáron? A La Superbe bemutatkozó dala pont azt a könnyedséget idézi, ami egyre jobban hiányzik már egyre több mindenkinek! Exkluzív!

La Superbe /// Fotó: David le Grand
La Superbe /// Fotó: David le Grand


Mindig is vonzódtam a szupergrupokhoz. Van abban ugyanis valami tök izgi, libabőr s borzongás, amikor egyébként ismert, népszerű zenekarok tagjai összeállnak, hogy közösen kiötöljenek valami újat. Ilyen örök kedvencem a Mad Season, de hogy ne menjünk Seattle-ig, elég, ha csak a Felső Tízezerre gondolunk, vagy épp Binges Zsolti cimborám Tulpájára.


No, baromi sok csillámpor mellett az a megtisztelő feladat jutott számunkra, hogy most is egy ilyen formációt mutassunk meg a nagy világnak. A La Superbe ugyanis Ricsárdgír-, valamint Csaknekedkislány-tagokból áll. Hogy pontosak legyünk, Borszukovszky Flóra és Zsirai Andris előbbiben, míg David le Grand utóbbiban nyomja a bittet.


A kérdés már csak az, milyen a nálunk debütáló bemutatkozó daluk, a Holdin’ On? Nos, egy tipikus nyári lelazulós popszám lehetne, ha lenne idén nyár. Mármint koncert. Mármint élő zene. Mármint tömeges vegyülés. Miegymás. A trekk pont arról szól, amiről baromi sokan szeretnénk már, ha a nyár, a közösségi élmény, érzés szólna: kurva hideg sörökkel, fröccsökkel a kezünkben totál lezsibbadva néznénk ki a fejünkből valahol, fülig érő mosollyal élveznénk, hogy tűz a nap, miközben mi valami árnyékban döglünk, és mondjuk ez a dal szól.


Nagy megfejtésekre nincs szükség, kellemes szintipopot hallgatunk, sokkal lágyabb, habkönnyedebb, mint a két anyacsapat hangzásvilága. Tipikusan a végtelenítettre állított lejátszó esetével állunk szemben. Tényleg csak azt lehet sajnálni, hogy nem lehet csoportosulni. De talán pont ettől még fülbe mászóbb, hiszen valami olyasmit idéz, ami ma továbbra is fényév távolságnak tűnik. Mást nem is lehet vele tenni, mint ronggyá hallgatni! Képzeletben nagy tömegben kellemesen lezsibbadva sodródó vigyorgóknak különösen ajánljuk!

S hogy mit érdemes még tudni a La Superbe-ről? A trió 2020 júliusában kezdett együtt zenélni. A Holdin’ On a felvezető dala a zenekar március 31-én megjelenő kislemezének. S ahogy Andris írta nekünk, a számokat együtt írták, David mini stúdiójában rögzítették a felvételeket, ahol a mixing és mastering munkát is ő végezte.

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland