Léleksimogatás a négy fal között

Figyeled az árnyékod a májusi napsütésben? Új dallal és új énekessel támad a The Sharonz, a magyar folkpop reménysége. Árnyékok lettünk premier a Titánokon!


Általában májusban szoktam megvenni a fesztiváljegyeimet, tervezgetni a nyári utazásokat, ilyenkor örülök meg annak, hogy már egy rövid ujjú pólóban is lehet sétálni és a vizsgáimra készülni egy kiülős helyen sörözve, miközben várjuk a BL-döntőt. Nos, idén a fesztiválokat buktuk, utazni max. biciklin fogok, a Vasas már biztosan nem jut fel az NBI-be, de az online vizsgáimra még mindig kell tanulnom, szépen a négy fal között. Ám szerencsére még ilyen reménytelen helyzetekben is akad valami, ami becsempészi azt a napsütést az otthoni sör mellé: folkpop.


Titkos kedvencem a műfajban a The Sharonz, amely tavaly szeptemberben már bemutatta nálunk az Illúzió című dalát, októberben pedig azonos című debüt albumukat a Robotban. Most viszont frissen és ropogósan itt az új trekk, az Árnyékok lettünk, amelyben Kasztel Réka kelti életre Almási Bálint szövegeit. Hangja, karaktere, kisugárzása egészen más színeket ad az egész együttesnek. Vibrálóbb, élénkebb, vagy nem is tudom pontosan, mindenesetre a korábbi dalok is egészen más érzést keltenek vele.


The Sharonz – Árnyékok lettünk (Hivatalos szöveges videó)

The Sharonz: Kasztel Réka – ének Almási Bálint – gitár, ének Szobonya Levente – gitár Tasnádi László – basszusgitár Kovács Olivér – dob Közreműködött: Simon …

Az egyetlen „bajom” ezzel a dallal, hogy pont ugyanazokat tudnám elmondani róla, mint az Illúzióról. Tűpontos ritmusszekció, organikusan építkező gitártémák, kiváló keverés (Bodnár Pétert dicséri), igazi tábortüzes, tavaszi-szerelmes, vidám napsütéses dallamok. Sőt, az említett album többi anyaga mellé állítva azt is mondhatjuk, hogy tökéletesen beleillik a sorba, igazi „sharonz-os” mű.


És míg nagyon dicséretes, hogy nagyon kiforrott az együttes zenei koncepciója, felötlik bennem, hogy úgy megnézném, milyen az, amikor a zenekar kitörve komfortjából a határokat feszegetve kísérletezik valami számára nem megszokottal. Lelkemet simogatja Bálint szabadbölcsészeket megszégyenítő lírája a dalszövegben, de néha jól esne, ha összetörne, hogy utána simogasson a kedveskedés. Újdonsült énekesük energiájára közben joggal építhetnek, én pedig (talán emiatt is?) egyre jobban várom az új albumot. Addig is lehet hallgatni az új szövegvideót!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence