Dr. Jekyll és Mr. Hide ehhez képest kutyaf@sza – MADMIKE-premier

Egy éve sincs, hogy nálunk debültáltak, már a második nagylemezükön dolgoznak. Mielőtt azzal ránk rúgnák az ajtót, hoztak egy kis ízelítőt, ez a Daydreaming.

A MADMIKE legénysége /// Fotó: Bikali Sándor


Egy év sem kellett, és baromi jó kimondani: a tavaly nálunk debütáló MADMIKE remek villámkarriert futott be. Nagylemez, három videoklip, új Single, miközben elég jó helyeken tudták megmutatni, nem hiába a bizalom. És mire hátra dőlhetnénk, máris itt egy új dal. A Daydreaming ráadásul már a március végén érkező Are You a Dreamer munkacímet viselő korong második előfutára a Memory Lane után.


A trekk pedig pont abban erős, amitől én zsenge tini koromban rettentően viszolyogtam: a dalon belüli markáns kettősség és a hirtelen váltás – ám anno a Pink Floyd megtanított rá, hogy ne tegyem! Mert, ha azt jól eltalálják, tud ám egy ilyen megoldás telitalálat is lenni. A Daydreaminget pedig bizony ebből a fajtából gyúrták. A kissé andalító felvezetőt ugyanis egy remek váltás követi, hogy aztán kinyíljanak a gitárok. Mikor már attól kezdene rettegni az ember, hogy beleszunyál, jön a katarzis, és azonnal torzító-csodaországba keveredünk. (És van gitárszóló!!! Valósággal kényeztet.)


Bevallom, a MADMIKE-daloknál támad bennem egy kis félsz, hogy a látomásos rész ne nyomja el a nyers, garázshangulatot, és mindig azért szurkolok, hogy a Csatáry Ádám (ének, gitár), Pardy Miklós (basszusgitár), Fehér Tamás (gitár) és Hidas Máté (dob) négyes eltalálja az arányokat. Nos, a Daydreamingben ezt ügyesen összehozták. Lehet is csekkolni:

MADMIKE ~ Daydreaming (MUSIC VIDEO)

“Daydreaming” is taken from the upcoming album called “Are you a dreamer?”. Follow us: FB: https://www.facebook.com/madmikeband/ IG: @madmikeband MADMIKE: Ád…

Az új lemezről fontos még megjegyzni, hogy egy 9 számos koncept-anyag várható, amely az Origo Stúdióban készül és a keverés annak a Lázár Domokosnak dícséri majd a kezemunkáját (ahogy ennél a most debütáló számnál is), akit az Esti Kornélból és a sajnos már csipkerózsika álomra szenderült Pegazusok Nem Létezhetnekből is ismerhettek.


Külön pikáns kis háttérinfó, hogy a dalhoz készített videót egy Artemis Spencer felhasználó név alatt dolgozó spanyol lány készítette, akire a zenekar teljesen véletlenül akadt rá egy netes böngészés során.


Aki pedig kedvet kapott és élőben szeretné hallani a srácokat, annak a február 29-i szökőnapon érdemes pár útközben felszisszenő IPA meg APA kíséretében levonatoznia Szegedre, ahol a MADMIKE fiai további két M-kezdőbetűs zenekar, a Meggie és a Marmunsk társaságában lépnek majd fel a Gin Tonic Klubbban. Őrület! 😀

Madmike ✘ Meggie ✘ Marmunsk ► Gin Tonic Szeged

2020.02.29.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland