Fekete-fehér méreg csorog mindenhonnan, de vajon, tehetünk ellene valamit?

Kemény és feszes, fekete-fehér animációs klipet készített a nemrég megjelentetett albumán szereplő Poison című dalára a The Royal Freak Out. Exkluzív Premier.


Egy hosszabb pauza után dobott ki végre új lemezt egyik kedvenc rockzenekarunk, a The Royal Freak Out – A Step Beyond the Fading Line címet viselő korongot még az októberi megjelenésekor elég rendesen ki is veséztük. Az albumot többek között a Miss Misery c. számukra készített elég patent kis road movie-val vezették fel. S ugyan azóta ezerrel pörög a turnéjuk, azért arra szorítottak időt, hogy készítsenek egy új klipet – méghozzá nem is akármilyet. Fogták a lemez egyik legfeszesebb dalát, a Poison-t, és toltak alá egy baromi erős vizuális töltettel felturbózott animációs történetet.


Az eredetileg szövegvideónak induló klip Borics Virág kezemunkáját dícséri. És a dícséret szót tényleg érdemes aláhúzni, mert az animáció tökéletesen visszaadja azokat a baljós, picit keserédes, ám némi reménnyel megfűszerezett árnyalatokat, amiket a dal hangulatilag megidéz.


Közben megkértük Farkas Balázs frontembert, picit meséljen a klip geneziséről.

„Szerettünk volna egy egyszerűbb dolgot, egy szövegvideót. Így jött képbe ez a szám. Aztán, amikor Viru megcsinálta, akkor rájöttünk, hogy van benne kb. 3 perc ahol nincs szöveg 😀 Így aztán elkezdett agyalni, és csinált hozzá egy ilyen vizuált. Nekünk marhára bejött, így maradtunk ebben. Picit persze fura volt, mert alapvetően lyric videónak indult, ám annál jóval több lett belőle. Nekem spec a Poison amúgy is az egyik kedvencem a lemezen, és ez a vizuál annyira bejön, hogy azt kell mondjam, nem gondoltam volna, de talán az eddigi legmenőbb húzásunk (szerintem).”


Szóval lehet gyönyörködni a végeredményben, nagyon megéri!

The Royal Freak Out – Poison (official lyric video)

The Royal Freak Out’s Poison form the new album A Step Beyond the Fading Line (2018.) Get the official album here: http://www.nowbooks.hu/termek/trfo-a-step-beyond-the-fading-line/ Concert: 12.14 Budapest /w Buso von Kobra @ Dürer Kert https://www.facebook.com/events/902888166578286/ Follow The Royal Freak Out: w: http://www.nowbooks.hu/rfo/ fb: https://www.facebook.com/theroyalfrea…


Ami meg amúgy a zenekart illeti, épp tegnap jelentettük be, hogy New Transmission című daluk is rajta lesz az idei Az év dala listánkon. Szóval, aki csípi őket, majd ott is tudja támogatni a csapatot. Egyébként, ha van egy 2018-as kedvenc dalotok, ezúttal a közönség is nevezhet egy számot az idei kiírásunkba. Nem kell mást tenni, mint december 6-ig Facebook Messengeren, vagy emailben – hi@igeretestitanok.hu vagy promising.titans@gmail.comelküldeni az adott szám linkjét! (Saját dalt nevezni zenészként, menedzserként nem ér, a lényeg a közönségi aktivitás. Fontos, hogy mi a kezdőket, feltörekvőket támogatjuk, így a nevezett formációnak ne legyen 3000-nél több lájkja a Facebookon.)


Várjuk tehát a dalokat; a közönség nevezettjét a tervek szerint december 13-án jelentjük majd be egy videóban. Ha pedig élőben szeretnél részt venni a szavazás elindításán, akkor ezt is megteheted, ugyanis december 18-án este a budapesti Vinikli bringás borbárból indítjuk útjára a voksolást egy buli keretében, ahol lenyomjuk a korábbi évek nevezett dalait is, és reményeink szerint este ÉLŐben is összefuthattok majd az idei induló zenekarokkal 🙂 Gyertek!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland