Melyik legyen Az év dala 2018-ban? Szavazzatok!

Tíz szám, melyik legyen 2018 királya? Az olvasók kezében a döntés! Ki kövesse a Deep Glaze-t, a DLRM-et, a Ljubljanát, és menjen fesztiválozni? Szavazzatok!

► For the English version, please CLICK HERE ◄


Idén is keressük Az év dalát! Immár negyedik alkalommal dönthetik el az olvasók, hogy a jelölt formációk közül, melyik szám érjen a csúcsra. Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve most is csiszoltunk a dolgokon, és egy végeláthatatlanul idegtépő, embert próbáló gyötrődés végére TÍZ dal méreti meg magát – amelyek közül egyet idén először a közönség nevezett.


Mielőtt jönne a 2018-as siserehad, néhány dolgot érdemes elmondani a kiírásról. A dalok kiválasztásánál a cél az volt, hogy műfaji, hangulati, a dalszöveg nyelvi és fülbemászós slágergyanú szempontból is vegyes merítést állítsunk össze. Nem egy álmatlan éjszaka után így alakult ki az alább hallható mezőny. A válogatásnál arra is figyeltünk, hogy elsősorban olyan dalok jöjjenek, amelyek valamilyen módon szerepeltek nálunk az idei esztendőben. Mivel nekünk is van néhány favoritunk, ezért a számok – ahogy a korábbi években is – az előadók nevének abc sorrendjében követik egymást, nehogy a kiemeléssel bárkit is helyzeti előnybe hozzunk.


A két hétig tartó „versenyre” a Facebookon csináltunk egy eseményt is, ahol naprakész posztokkal mindenki követheti, hogyan állnak kedvencei, illetve informálódhat arról, miket írtunk egy-egy résztvevőről. Érdemes tehát csatlakozni. A játék persze idén sem babra megy, hiszen a győztes lehetőséget kap arra, hogy 2019-ben fellépjen a debreceni Campus Fesztiválon, a Művészetek Völgyén, illetve a New Beat kollektívával közösködésben egy nemzetközi előadóval is koncertezhet majd Budapesten.


Kellemes, tartalmas zenehallgatást és jó szórakozást a számokhoz! Kíváncsian várjuk, hogy a Deep Glaze 2015-ös Shadow-ja, a DLRM 2016-os Anthem for the Bastion-ja és a Ljubljana 2017-es Lost-ja után ezúttal ki nyer!

Voksolni a dalok alatti, az eseményben is megtalálható Facebook-szavazóblokkban lehet.

Aviary: Beauty Queens

Nincs értelmetlen küzdelem a korszelemmel, se megfelelés. Befektetett energia, tudatosság és fülbemászó zene viszont annál inkább – írtuk az Aviary első daláról, amelyet elsőként történetünk során, nem mi, hanem a közönség nevezett!

[A zenekar bemutatkozó cikkét IDE kattintva lehet elolvasni.]

AVIARY – BEAUTY QUEENS

Our debut single Beauty Queens. Out now. Soon available on Spotify, Apple Music, Sound Cloud, Band camp and many more. Facebook: https://m.facebook.com/Aviary-292805091308334/ Instagram: https://www.instagram.com/aviaryofficial/ Email address: aviary.contact@gmail.com Recorded & Mastered at Stamusic Studios by Ábel Zwickl. Special thanks to: Zsófia Mayer Daniel Ludmann Lilla Gulyás Zsolt Krasznár SelectGuitars.hu

Borka Balogh: Trust Me

Borka Balogh még februárban premierezett nálunk, akkor ezt írtuk róla: Amszterdamból jön, ám a szíve tele van népdallal, szeret utcazenélni, dalait áthatják a mély, személyes élmények.

[Borka lemezpremierjével egybekötött bemutatkozó cikkét ITT lehet elolvasni.]

Borka Balogh – Trust Me (Official Audio)

Official Audio of “Trust Me” by Borka Balogh, featured on her debut EP “Traces Of You” to be released in February 2018.

DRMRZ: Lines

Dobos Kristóf aka DRMRZ őrült tempót diktált 2018-ban, egyúttal az egyik legizgalmasabb idei koncepció. Nagyon érdemes beleghallgatni!

[Kristófról jó pár cikkünk volt az idén, ám ezek közül a legutolsó albumpremierjét ajánljuk, ahol ő maga is beszélt a DRMRZ-ről.]

DRMRZ – III /Lines/

DRMRZ on: Facebook: https://www.facebook.com/drmrzmusic/ Insragram: https://www.instagram.com/drmrz_band/ Spotify: https://open.spotify.com/artist/6z0ggebwp5gJfMYFGk0mcR Bandcamp: https://drmrzmusic.bandcamp.com/ Lyrics: Don’t you dare calling me With that shallow hatered in your voice I’ve already got enough of this Frequency It was only the temptation that led the boys The apple biting tendency Breeze came down from the hills Where

Jafari: All To Collapse

Zala Kristóf aka Jafari régi ismerős, aki idén egy jó adag R’n’B-s behatással átszőtt hiphop-szerű szövegelésben kezdett el zizegni, és legutóbb április 1-én hozott premierezni egy igen kemény dalt. Közben a kiírásunkra időzítve készült egy vadiúj és elég menő videoklip a dalára, nagyon érdemes ránézni!

[A Jafariról többször írtunk, volt egy dalpremiere is, azt IDE kattintva lehet elérni.]

Jafari – All To Collapse (Official Music Video)

Music by Jafari DJ: Elek András Mixing & mastering: Zwickl Ábel Video recording & editing: www.instantcinema.hu

Kijube: Silent Creatures

Ez a picit trip-hopba oltott elektronikus lelazulás női énekhanggal támogatva, igazi lottóötös – írtuk a Kijuberól februárban. A véleményünk azóta sem változott, ráadásul, ők is kihoztak jó pár új számot, amiket szintén érdemes lecsekkolni!

[Az immár trióvá avanzsált csapat bemutatkozóját IDE kattintva lehet elérni.]

Kijube – Silent Creatures (Song of 2018 nominee)

Wow, we are honored to be nominated for the Song of 2018 award by Ígéretes titánok/Promising Titans. Event: https://www.facebook.com/events/283655725825590/ https://kijube.bandcamp.com https://www.facebook.com/kijubemusic/ Kijube is a multidimensional electric trip music duo from Budapest. Vocals and Lyrics: Kinga Judit Bende Music and drums, mixing, mastering, video: Viktor “Sándorfi Recorded by: Kijube Special thanks to Tez Katajala.

lastdayflyers: Roses to My Face

Kőkemény stoner, az idei szekció egyik legszéttorzítottabb agymenése, nagyon kár lenne kihagyni!

[Nemrég volt egy monstre interjúnk a „nógrádi undergroundról”, amelyben többek között a lastdayflyerses Juhász Krisztiánnal is beszélgettünk. Ha még nem lett volna meg, IDE kattintva el lehet olvasni, tanulságos!]

lastdayflyers – ldf EP- 01 Roses to my face

Íme az első Ep első száma! Hálásan köszönjük Szappan István segítségét, aki önzentlenül támogatott minket és minden hülyeségünket komolyan vette! Here’s the first Ep first song! Thank you very much for the assistance of István Szappan, who has self-reliantly supported us and has taken our dumbness all the time!

Madrapur: Semmi

Az év elején megjelent bemutatkozó nagylemeze után vágtatott tovább a MADRAPUR. Igazi alt-pank jóság a műfaji keveredés minden pozitívumával felvértezve. Nagyon adjuk!

[A lemezről rendhagyó módon páros kritikát írtunk, amit ITT lehet elérni.]

MADRAPUR – Semmi

MP3/WAV letöltés: https://madrapur.bandcamp.com Spotify: http://bit.ly/madrapurspotify iTunes: http://bit.ly/madrapuritunes Deezer: http://bit.ly/madrapurdeezer Facebook: https://www.facebook.com/madrapur Instagram: https://www.instagram.com/madrapur.bp/ Weboldal: http://madrapur.hu/ Szabados Gábor: ének / gitár Kozma Máté: ének / gitár Ferencz Bence: bass Nagy Gábor: dobok Mix & Master: Lázár Domokos Producer: Lázár Domokos, Szabados Gábor Videó: Ujfalusi Bettina, Szabados Gábor rosszul vagyok, megin’ azt érzem nem hallom, hogy mit csinál a forgatag itt körülöttem az agyam úgy döntött, hogy kiszáll csak én vagyok, csak én vagyok lent körülöttem nincsen senki más csak én vagyok, csak én vagyok lent alattam nincsen semmi átjössz vagy átmenjek?

The California Nightmares: 4AM Gyros

Pimaszul fiatalok, és összedobtak egy pimasz EP-t a nyárelőn, ami nálunk premierezett. A The California Nightmaresre azóta több helyen felfigyeltek, megjárták a KERET Kikeltetőt is; most pedig visszatérnek hozzánk Az év dalára.

[A srácok első, exkluzív kislemez premierével egybekötött bemutatkozó cikkét IDE kattintva lehet elolvasni.]

The California Nightmares – 4AM Gyros

Soundcloud | https://soundcloud.com/thecalifornianightmares | Bandcamp | https://thecalifornianightmares.bandcamp.com/releases The California Nightmares is a garage-punk rock band from Budapest, Hungary founded in 2017. ‘RIGHTS” is the band’s first EP, out on 31st of May, 2018 ‘4AM GYROS’ is the first song on the EP.

The Royal Freak Out: New Transmission

Farkas Balázsék is régi motorosnak számítanak, igaz legutóbb két éve került be daluk az aktuális válogatásunkba. Hosszú idő után idén új lemezzel álltak elő, így szinte nem is volt kérdés, hogy jönni fog tőlük valami, mert baromi jól füstölnek.

[A Step Beyond the Fading Line címet viselő korongjukról írt kritikánkat ITT lehet elolvasni.]

The Royal Freak Out – New Transmission (official audio)

The Royal Freak Out’s New Transmission form the new album A Step Beyond the Fading Line (2018.)

TPSRPRT: Dusty

A TPSRPRT első albuma a találó 1 címet kapta, és konkrétan lemarja az arcod! Instrumentális kalandozás minden irányba az év egyik legerősebb gitárzenéjével.

[A lemezről írt elszállós kritikánkért IDE érdemes kattintani.]

TPSRPRT – Dusty (official video)

Made by 2dkru (David Mikulan, David Gutema) Special thanks: Bakos Barna and all the bois n gurls 2018 rip Kálmi

► ITT SZAVAZHATTOK ◄

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland