Ez történt a Vanishing Point magyar fellépőivel az idén

Utoljára játszik idén a Middlemist Red? Mi van a Puma Dangerrel meg a Deep Glazezel? Idén is lesz Dope Calypso album? Min ügyködik Christopher Waver? Elmesélik!

 

 

Egy héttel a Vanishing Point előtt, pár napja lelepleztük a fesztivál külföldi fellépőinek hely- és időbeosztását, egyúttal megosztottunk róluk pár hasznos infót. Most egy újabb csavarral hoztunk nektek pár magyar előadót, akik ugyancsak fellépnek majd október 6-án, szombaton a Dürer Kertben. Ajánlónk azonban rendhagyó lesz, abból a szempontból, hogy ezúttal a Deep Glaze, a Middlemist Red, a Puma Danger, a Dope Calypso és Christopher Waver

 

saját szavaikkal mesélik el

 

mi volt velük idén, hogy alakult az évük, mi jött össze és mit terveznek a közeljövőben! Kiderül, tényleg a Vanishing Pointon lehet utoljára elkapni élőben a Middlemist Redet? Ahogy többek között az is, ki, hogy áll az új anyagokkal. 

 

NAGYSZÍNPAD

 

Deep Glaze – 18.30-19.15

Minden zenekar életében vannak meghatározó, út-formáló események, változások. Nekünk ebből több kijutott, és biztos ki is fog még. Először is, túlvagyunk életünk egyik legnagyobb élményén, zenekarunk első igazi külföldi turnéján. Tizenegy élményekben dús és sikerekben gazdag napot tölthettünk el Oroszországban, ahol a vártnál sokkalta jobb fogadtatásban részesültünk. Feltöltődve, új, közös motivációkkal, inspirációkkal tértünk haza készen a kemény munkára. Ugyanakkor egy másik meghatározó változás is be fog következni hamarosan, csapatunk egyik tagja elköltözik Angliába, így a zenekarnak át kell alakulnia valamennyire és meg is kell újulnia. Bizonyos, hogy ez okozhat majd némi fejtörést számunkra, de ugyanakkor magában hordozza új lehetőségek tárházát is, a többi meg majd idővel elválik. Végtére is, új hatásokkal, újfajta hangszereléssel, bátrabb attitűddel nézünk a jövőbe. És, alig várjuk, hogy a Vanishing Pointon újra játszhassunk!

 


Middlemist Red – 20.00-21.00

Már egy ideje tervben volt, hogy ősztől az év hátralevő részében már csak az új album megírásával foglalkozunk, úgyhogy, aki még ebben az évben látni szeretne Middlemist Red koncertet, az október 6-án jöjjön el a Vanishing Pointra! Terveink szerint a következő év elején kiadunk két új dalt, és folyamatosan csepegtetünk friss dolgokat a készülő új lemezről. Sőt, lehet már a Vanishing Pointon meglepjük a közönséget valamivel! Amúgy vegyesen telt az elmúlt év és rengeteg mindent tanultunk ez alatt az idő alatt. Tavaly télen volt egy európai turnénk, aztán tavasszal egy országos kört is tettünk, ami után egy angliai körútra indultunk, és közvetlenül utána már a nyakunkon volt a nyári fesztiválszezon. Nem sok időnk maradt dolgozni számokon, ezért éreztük úgy, hogy az őszi időszakot csak az új album megírásával kellene töltenünk. Fejlődni szeretnénk a stratégiai célok megvalósításában, tudatosabb előkészületek kellenek, ha itthon és külföldön is párhuzamosan előrébb akarunk jutni. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy 2019-ben javítsunk ezeken és az új anyaggal minél több helyre eljussunk.

 


 

ROOM 041

 

Puma Danger – 19.15-20.00

Az elmúlt időszakban nem vállaltunk sok koncertet, mert a zenekar tagjai párhuzamosan más projektekben is játszanak (Rock Band For Old Men, No Eves), illetve mi is átalakultunk. Dulity Kálmán (dob) csatlakozott hozzánk, valamint Misi átnyergelt gitárra és szintetizátorra. A friss felálással új anyagon dolgozunk, aminek a megjelenését még nem tudjuk. Addig is szeretnénk koncerteket Budapesten és más városokban egyaránt.

 


Dope Calypso – 00.30-01.15

Az elmúlt másfél évben felvettük, és kiadtuk a negyedik lemezünk (Chaka Chaka), megírtuk, és hamarosan felveszük az ötödik albumot is. Játszottunk a Primavera fesztiválon Barcelonában, a Westway Lab-en Portugáliában, a Eurosonicon Hollandiában, a Reepebahnon Hamburgban, a Waves Viennán nem mondjuk meg hol és még az Indirekt fesztiválon Horvátországban is. Végigvittünk egy portugál turnét, játszottunk itthon szinte az összes nyári fesztiválon, és vidéki városban, Budapest összes (már bezárt) klubjában, csináltunk 3 videoklipet. Túléltünk (reméljük végleg) egy trombózist, eltörtük kétszer a kezünket, és a tagok egy részének rövid távú memóriahiánya, és egyéb élettani sajátosságai, valamint laza addikciói miatt a felére egyáltalán nem is emlékszünk. Rádiójátszásaink a Ramonesével vetekednek, és mindezt a szabadidőnkben csináljuk, ennek folyományaként a „mi a hobbid” jellegű kérdéseket mindenki kihagyja a kérdőíveken, és tikkelni kezd a vakrandikon.

 


 

GARDEN

 

Christopher Waver – 21.30-23.00

Az elmúlt egy évben eléggé felapróztam magamat, sok projekt pörög egyszerre alakulva, de kezdenek beérni a gyümölcsök. Viszont elkészült egy albumom VARIABLES címen, ami októberben fog megjelenni. A lemeznek az alapját az elmúlt évek anyagaihoz még be nem fejezett számok adták. A live-actemből adódóan folyamatosan változtak a dalok, ez adta a lemez ötletét is, hogy összegyűjtsem ezeket a folyamatosan alakuló, torzuló témákat, amik utána az élő setupon tovább épülhetnek, vagy rombolódhatnak. A Vanishing Pointon már ebből az anyagból is hallhattok számokat, szóval, ha épp nem játszik senki számotokra kihagyhatatlan egy másik szobában, akkor gyertek át!

 

 

Mi mást is mondhatnánk ezek után? Azt, hogy mindenképp gyertek, s ha még nem tettétek, jegyet ITT tudtok elcsípni a szombati cunamira ➡️

 

TIXA – jegyek online // Vanishing Point 2018

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland