Jön a negyedik Magyar Klipszemle! Nevezzetek!

Idén is lesz vizuális parádé. Ne maradjatok le róla, nevezni szeptember 15. éjfélig lehet. A közönség szeptember 16-25 között voksolhat. Gála: október 10-én!

Negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Klipszemlét. A 2015-ben indult fesztivál október 10-én lesz a fővárosi Akvárium Klubban, nevezni augusztus 16, péntektől szeptember 15. éjfélig lehet.


Csütörtökön sajtótájékoztatót is tartottak, amire sajnos nem tudtunk elmenni, ám mivel már indulása óta nagyon szeretjük és támogatjuk a rendezvényt, kivételesen az MTI-t hívtuk segítségül, hogy a fontos tudnivalókat megoszthassuk veletek 🙂


No, tehát, a távirati iroda beszámolója szerint a sajttájon Linczényi Márkó egyrészt bejelentette: a döntő programjai négy teremben fognak zajlani az Akváriumban, idén támogató partner az NKA Hangfoglaló Programja. Másrészt azt is közölte: a NagyHallban lehet megtekinteni a versenyfilmeket és itt lesz a díjátadó is; a KisHallban offprogram lesz, a Petőfi Pódiumon a korábbi shortlistes előadók közül jó néhány akusztikus koncertet ad, a VOLT Lokálban tartjuk az afterbulit.


A negyedik klipszemlét a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közösen rendezik meg. Nevezni elvileg IDE KATTINTVA lehet, de érdemes figyelnetek a rendezvény Facebook-oldalát is.


Az újságírókból, filmesekből, zenei szakemberekből álló zsűri először 120-150 klipre szűkíti a klipek listáját, majd kategorizálják a kisfilmeket. Tizenöt kategóriában hirdetnek győztest, választ a közönség, azaz TI is voksolhattok a kedvenceitekre szeptember 16 és 25 között. Az idei zsűri: Cseh Renátó látványtervező, Éder Krisztián fotográfus, Fodor Máriusz zenész, Galler András Indián rendező/kaszkadőr, Inkei Bence újságíró, Kovács Eszter rendező/art direktor, Köbli Norbert forgatókönyvíró, László G. Gerzson zenei és programigazgató, Pálfi György filmrendező, Péterfy Bori énekes-színész, Virág Anikó stylist, divatszerkesztő és Miki357 fotós, kliprendező.


A fődíj egy másfélmillió forint értékű eszköz- és erőforrás-támogatás, a szervezők különdíja egy egynapos stúdió- és eszközhasználat. Az NKA Hangfoglaló Program különdíja a legjobb magyar nyelvű produkciónak egy 400 ezer forint értékű támogatás, szintén különdíj egy fellépési lehetőség a következő CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon. A díjak között szerepel még 150 ezer forint értékű vodka, a Recorder magazin különdíja pedig exkluzív anyag az újságban.


A Magyar Klipszemle célja – miként az MTI emlékeztetett – az induláskor egy olyan független rendezvény létrehozása volt, amely az alkotások művészi értékét széles vásznon mutatja be a média, a szakma és az érdeklődők felé. A kezdetben kétnapos mustrát Miki357, Vermes Orsi, Manek és Vida Vera hozta tető alá 2015-ben, induláskor az elmúlt öt év klipjeivel lehetett nevezni és 821 pályázó közül a Pannonia Allstars Ska Orchestra Részeg című dala, Horváth Viktor rendezése nyert. Ekkor, a Toldi moziban minden idők addigi legjobb klipjének a Neo Rambo című kisfilmjét választották.


Másodszor, 2016-ban már egy év terméséből érkezett be 534 nevezés, a fődíjas a Csaknekedkislány Tihany című klipje lett, rendező: Fatér Ambrus. A klipszemle 2017-ben nem került megrendezésre, majd tavaly az Ankertben tartották a harmadik felvonást, amelyre 665 nevezés érkezett, és a Volkova Sisters nyert a Bulletproof kisfilmjével, a klipet az énekesnő, Berger Dalma rendezte.


Mi 2016-ban voltunk ott legutóbb. Ha netán valaki érez magában olyan perverziót, hogy visszolvasná az akkori tudósításunk, az ITT megteheti >>>

Bombariadóval akarták meghekkelni a Klipszemle díjátadóját | Ígéretes titánok

De nem sikerült. Tömegnyomor, könnyek és balhé a színpadon. A Csaknekedkislány tarolt a Klipszemlén.

A lényeg, pupákok: N E V E Z Z E T E K !!!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ígéretes titánok