Ezt a témaváltást nem felejtjük el egykönnyen

Gyakorlatilag két szám egyben: ez a Shakin’ új dala, a Do What You Do. Ismét revü, pompa és nyers garázsmocsok, ezúttal egy szuszra kiizzadva. Exkluzív premier!

A Shakin' legénysége /// Fotó: Todoroff Lázár
A Shakin’ legénysége /// Fotó: Todoroff Lázár


Ha nagyon klikkvadász és bulváros izé szeretnék lenni, akkor feltétlenül azt mondanám, azt a gitártéma-váltást, amit a Shakin’ a legújabb, Do What You Do című dalában bemutat, tuti nem feledjük el egykönnyen. Illetve, azt is hozzátenném, hogy még a január sem ért véget, de máris itt egy esélyes az „év legizgalmasabb dalon belüli váltása” kategória elhódítására.


De a tréfát félre téve, az ötperces szám gyakorlatilag olyan, mintha kettőt gyúrtak volna össze egy egésszé. Mert ugyan ritmusában különböző részekből áll, ám a 3:20-nál érkező vágás hangulatilag nem szakítja ketté a dalt. Sőt, az első traktus akár amolyan felvezetőként is értelmezhető, s még mielőtt bárkinek eszébe jutna róla a „dupla annyi előjáték, fele annyi élvezet” hasonlat, ennek épp a fordítottja igaz.


A legjobb közben az, hogy a Villangó Veronika (ének, trombita), Balogh Dániel (gitár) és Ferenczi Zsolt (dob) alkotta trió masszívan hozza a tőle megszokott, garázsmocsokkal kevert revühangulatot úgy, hogy nyomokban mintha még (maistream) popos hatást is pumpáltak volna ezúttal az anyagba. De lehet csak képzelődöm. Mindenesetre itt a dal, lehet szeretgetni. S miközben leindítjátok a lejátszót, érdemes tovább görgetni, mert Dani picit beavatott az Do What You Do genezisébe. [Spotifyért katt ide!]

„Tök jó élmény, hogy teljesen rálazulhattunk a stúdiózásra, és elengedtük a körülményeskedést, mint pl. sávonként felvenni az alapot, metronómot használni, stb. Ez konkrétan az első felvétel, amit csináltunk a dob-gitár alapból, gyakorlatilag élő az egész. Persze az énekek külön mentek rá, meg néhány plusz gitársáv is, de az alap az egyben állt össze.”


Ami a lángvörös borítót illeti: az a Svilajnac-i dínóparkban készült. „Ott tartottuk az egyik szerb koncertünket, és iszonyat jó volt. Főleg, mert azt hitték a helyiek, hogy valami híres zenekar vagyunk, és a szervező srác, aki meghívott, másnap elvitt minket a helyi természettudományi múzeumba, ahol ez a műanyag hegy volt a központ a T-rexek között, amit így megörökítettem fényképen is.”


Ha pedig még több Shakin’-re vagytok kíváncsiak, és érdekel, mit írtunk a legutóbb nálunk debütáló dalukról, akkor IDE is érdemes KATTINTANOTOK!

Egyre mocskosabban szofisztikált a Shakin’ hangzásvilága | Ígéretes titánok

Csak jókat, hallgassatok magyarokat! Titánok Spotify-ért ide kattintsatok!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland