7alatt – Pékek trapje és női önmegvalósítás

Egy hét kihagyása után térünk vissza, hogy megnézzük mik azok az újdonságok, amiket nem lehet kihagyni és a héten milyen bulikra muszáj elmenni. Ismét 7alatt.

Kihagytunk egy hetet, így kicsit többet utazunk vissza az időben, de óriási baj lenne nem megemlíteni a Mongooz and the Magnet kisfilmjét. A Then You, ami a nálunk premierező people=people záródala annyira komplex vizuális kontextust kapott, hogy már nem is klipként tüntették fel a készítők.

Füzes Dániel egy rendkívül erős üzenettel ellátott kisfilmet készített, ehhez az önmagában is nagyon megragadó dalhoz. A végeredményt pedig nem kell magyaráznom, szánjatok rá picit több, mint hat percet, hogy semmi másra nem figyeltek, csak a kisfilmre.


Ehhez képest tökéletes ellenpólusnak itt van bongor új klipje a Kenyér. 2:28 a kenyérkészítés gyönyöreiről, remélem, hogy innentől a pékversenyeken valaki mindig ezt választja majd bevonuló zenének.


Igazából nem tudom, hogy ezt miért ennyire szórakoztató nézni, de nagyon az, zeneileg és képileg ráadásul nagyon rendben van az egész, annyira, hogy Childish Gambino is beugrott a dalról. Nagyon jó azt figyelni, ahogy valaki lisztel és élesztővel flexel, Audik és ékszerek helyett, és a szövegei is az értelmiségi odaszúrások kategóriájában mozognak. Úgyhogy parancsoljatok itt van a kenyér és a cirkusz egyben.


A Sosevolt tavaly év végén nálunk premiereztette legutóbbi kislemezét, de azóta sok minden történt a zenekar háza táján. Molnár Bálint elhagyta az együttest egyéb elfoglaltságai miatt, de ami nekünk most a legfontosabb a srácok rögzítettek Hangácsi Mártonnal egy új dalt és klipet, Rewind címen, ami a Lángolón jelent először meg.


Kicsit olyan, mint egy stadionrock dal, de valahogy mégsem érzem azt, hogy teljesen elavult, és ki csinál ilyet 2020-ban? Nagyon jó együttállás volt Marci és a zenekar közös munkája, egészen sajnálom, hogy nem ő marad az állandó énekes a Sosevoltnál.


Szintén pótlásra szorul Antonia Vai legújabb kislemeze a Kali’s Song, amivel július legvégén találkozhatott a közönség, és ami megint biztosabbá tette, hogy újdonságokkal kísérletezik a magyar-svéd énekesnő. A Kali’s Song-ot rettenetesen hosszan lehetne körbeírni, de a premiercikkben Antonia elmondta azt az egy mondatot, ami mindent elárul az egészről.


„Káli a korlátlan női önkifejezés megtestesítője.”


Azt érzem ez történik most Antonia Vai körül. Önkifejez, és ez hihetetlen jól áll neki.


Ha szeretnétek látni ezt az önkifejezést színpadon, akkor érdemes elmennetek 12-én, vagyis szerdán az A38 Tetőteraszára, az új dalokat ott lehet majd először élőben hallani!

Antonia Vai kislemezbemutató // A38 Tetőterasz

Music event in Budapest, Hungary by UP Music Management Budapest and 2 others on Wednesday, August 12 2020 with 508 people interested and 108 people…


Csütörtökön pedig a Dürert vegyétek célba, ugyanis teljes felállással lép színpadra a Moped Loewen! Nagyjából a lehetetlenhez közelít, hogy el lehessen kapni a zenekart, de az, hogy a 10 fős nemzetközi felállás van a színpadon Budapesten, ha nem tévedek még sosem történt meg.


Ez a zene ráadásul pont annyira jazz, hogy a pénteken elmondhasd a munkahelyeden, hogy hát te bizony jazz koncerten jártál, és pont annyira nem jazz, hogy ezt a Dürerben tehesd meg. Csütörtök, Moped Loewen!

Moped Loewen at Dürer Kert

Music event in Budapest, Hungary by Dürer Kert and Moped Loewen on Thursday, August 13 2020 with 391 people interested and 54 people going.


Aki pedig még a mai napra keres programot, annak ajánlom a Pontoont, ahol ma a magyar zenei élet legszerethetőbb negyvenesnek tűnő bohócai lépnek fel, vagyis a Dope Calypso fog szórakoztatni mindenkit.

Jazzelünk a Duna-parton: Dope Calypso – Siaga

Music event in Budapest, Hungary by Dope Calypso and PONTOON on Monday, August 10 2020 with 884 people interested and 118 people going. 6 posts in the…


További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence