Végre, magyar nyelvű szöveggel hódították el Az év dalát

A Nem szól rám senki című számot jegyző, gyergyószentmiklósi Teddy Queen zenekar ráadásul az Ígéretes titánok történetének első, határon túli győztese.


Sok szempontból hozott változást a jubileumi ötödik Az év dala kiírásunk. Először fordult ugyanis elő, hogy – a Deep Glaze, a DLRM, a Ljubljana és Balogh Borka után ezúttal – magyar nyelvű szöveggel hódították el a szokásos év végi megmérettetésünk. A Teddy Queen ráadásul abból a szempontból is különleges, mert ők az első határon túli győzteseink. A zenekar ugyanis egészen az erdélyi Harigtából, Gyergyószentmiklósról repült el a dobogónk legfelső fokára. (Csak halkan, zárójelben: külön pikáns, hogy mindez épp akkor történik, amikor százéves lesz az első világháborút lezáró, magyarlakta területeket, többek között Erdélyt elcsatoló trianoni szerződés.)

Szóval, már csak ezért is izgi, hogy a Nem szól rám senki című szám lett Az év dala 2019-ben az Ígéretes titánokon.


Ez közben azt is jelenti, hogy a Teddy Queen már tuti, hogy ott lesz két 2020-as fesztiválon: a július 22-26 között megrendezésre kerülő debereceni Campuson, illetve a július 17-26 közötti 30. jubileumi Művészetek Völgyén, ahogy Budapesten is koncertezhetnek majd egyet egy nemzetközi előadóval a New Beattel közösködésünkben!


Fontos még kiemelnünk, nagyon gratulálunk a második helyre befutó, szintén nagyot mozgosító Mongooz and the Magnet legénységének. Ahogy a The California Nightmares fiainak a szuper bronzérméért, a Fiúknak a negyedik helyért. De ugyancsak nagy tisztelet BÖBE dark popjának, OHNODY prémium popjának, Papaver precíz, finom eklektikájának, SPNT lágy elektró ritmuisainak, az Sz4P Zacher Gáborjának és a Woodstock Barbie őrületének.


Mert tényleg nem a győzelem számít, hanem, ahogy célként 2015 óta minden évben kitűzzük, az, hogy megmutassuk egy kis – ám annál reprezentívabb – szeletét az adott esztendő, ezúttal 2019 magyar undergroundjának. S azt hiszem, ez ezúttal is sikerült! Kedves olvasóinknak és a támogatóknak pedig nagyon köszönjük az aktivitást, a részvételt és a szavazatokat.


Így a végén – főleg, ha még nem volt meg – más nem is marad, mint meghallgatni a Nem szól rám senkit! És még egyszer nagyon köszi, hogy szavaztatok! Olvassatok továbbra is Ígéretes titánokat!

Teddy Queen – Nem Szól Rám Senki [Official Video]

https://www.facebook.com/teddyqueenzenekar https://www.instagram.com/teddyqueenzenekar Felvétel: Miracle Sound Studió, Szeged Zenei producer: Vári Gábor Keverés & maszter: Vári Gábor A videót készítette: Nidel Films https://www.facebook.com/nidelfilms Vágó: Török Arnold Rendező: Török Arnold Vendégszereplő: Blénesi Kincső Közreműködött: Ferenczi Zoltán, Nagy Emőke, Köllő Dávid, Erős Levente, Elekes Katalin Dalszöveg: Végre nincs több vád, és nincs több vita, Mostmár lecke amit a tegnap még csúnyán elhibáztam, Akár téged is kidobhat a szerencse egy napra, Még senki, de senki nem esett el hiába.

Ha pedig szeretnétek még többet megtudni, olvasni a Teddy Queenről, ajánljuk még a kislemezükrő írt bemutatónkat szíves fogyasztásra 😉

Gumipankba csomagolt boldogsághormonok | Ígéretes titánok

A Hargitából érkezik az új Supernem? Valódi örömzenével támad friss kislemezében a gyergyószentmiklósi Teddy Queen, akikre nem szól rá senki. Lemezkritika.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland