7alatt – A kiszámítható szövegek bája

A T O M V I L L A N Á S a Dürerben, ausztrál panelprolikat kenterbe verő roadmovie és két szöveg, ami visszaröpít a kisiskolás szerelmi bénázásba. Heti izé.

Már az elején csalok, de sebaj! Balogh Borsát nagyon kedvelem, nem csak azért mert druszám, azaz Balogh, mint én, és nem is csak a Gyík zenekari tagsága, hanem a szólója, az Űrlénykirály miatt is. Ami már annyira nem is egyszemélyes, hisz’, immár nem először, ezúttal is Galambos Péterrel dobtak ki közösen dalt. Az október 25-én kipattintott cucc pedig megy mint az isten, tízezer klikk egy hét alatt ebben a szegmensben, szuper. A zene szokás szerint fülbe mászó, viszont a szöveggel elsőre nagyon meg kellett birkóznom. Másodjára is. Rég hallottam ugyanis ennyire „kiszámítható” andalgást. Klisék egymás után. Kisiskolás csajozási bénázásaimat juttatják eszembe az olyan sorok, mint a „De ha elhiszel és így nézel rám / Te leszel a szívemben a legnagyobb szám.”


S mikor az ember kezdené egyre kínosabban érezni magát, hogy csak fikázni tudna, a dal egyszer csak a maga szövegi egyszerűségében utat talál. Jó, egyrészt, a nem ragrímek azért adják, plusz Borsa gitártémái az olykor gumizenéből adódó ismétlésfaktor ellenére begyűrűznek a tudatalattiba. „A dalaid vezetéshez a legjobbak” – szól egy YT-komment, és tényleg! Ráadásul, 2.30-cal pont rádióbarát. Külön pluszpont, hogy a klipen lütyőzve szembejövő Borsánkon nem Crvena zvezda mez van pogimajszolás közben 😀

Űrlénykirály x Galambos Péter – Elhiszel (Official Video)

https://www.facebook.com/urlenykiraly https://www.facebook.com/petergalambosmusic/ Zene/szöveg: Űrlénykirály a.k.a. Balogh Borsa Ének: Galambos Péter Felvétel/keverés: Balogh Borsa, Mátis Guido (Widosub) Operatőr/vágó: Csermely Gábor Szép nő: Szabó Csilla

Ha a hét odabaszását kellene odaítélni, akkor azt egyértelműen az Indeednek kell adni. Egy mocskosul nyers poszt-grunge/garázs gitárszemét egy hozzátartozó, arányaiban pont passzoló klippel. Kicsit ilyen ausztrál panelproli utóérzést kelt, összképében a Violent Soho Saramona Said c. videója és annak hangulata ugrott be. A kretén színű napszemüvegek és a szarjunk le mindent, különösen a profitot hozzáállás baromi szimpatikus. Meg az egész szám, mondanánk, csak ezen az úton előre srácok, le ne térjetek, el ne csábuljatok itt a nagy mocskos kapitalizmusban. Mi közben irigykedünk, hogy ez a dal a Lángolón premierezett.

Indeed – Island (Official Video 2019)

★ Következő Koncertünk: 2019.11.06 Budapest Három Holló Esemény: https://www.facebook.com/events/931067947246948/ ★ Indeed Facebook: https://www.facebook.com/indeedthemusic ★ Indeed Insta: https://www.instagram.com/indeedbandofficial/ ★ Indeed Bandcamp: https://indeedrestoned.bandcamp.com/ ★ Booking/ Kontakt: indeedthemusic@gmail.com Dalszöveg/ Lyrics: Gonna put my feelings aside Oh you know I’ve been through this Many times and besides I’m an island I’m all fucking seaside

No, aztán, megyünk itt sorba. Új dallal jött ki az Indigó Utca is. A Labirintus pedig szövegileg épp annyira arcpirító, mint az előbb kivesézett Űrlénykirály. Totál általános iskolai csajozási pánikba kerültem. Az olyan sorok, mint a „Csak Te légy a labirintus, és én / Örökre eltévedek benned” vagy a „Ha kell, majd mondom párszor még / Nem százszor nyílik a Százszorszép”, azt juttatják az eszembe, mikor heteket vártam arra, hogy egy „Sziát!” ki tudjak nyögni annak a csajnak, akit hetek óta lopva csodáltam. Az érzést csak megtámogatja egy amolyan Született gyilkosok/Bonnie és Clyde hangulatú klip, amiből a vért, gyilokot és erőszakot kigyomlálták.


Négy perc talán hosszú, de ettől függetlenül szerintem fülbemászó lehet, így súrolja a rádiós dimenziót. S hogy a szövegből idézzek egy valóban frappánsat is: „Én hiszek a mában, de úgyis majd csak / Holnapután!” Ezt adom! Meg a klipet is, bár én minden ilyen kis bohókás, roadmovie-hatású cuccot zabálok. Más nincs is hátra, mint hallgassátok ti is.

Indigó Utca – Labirintus (Official Music Video)

Halloween koncert: Instant, 2019. november 1. https://www.facebook.com/events/519988342118166/ | Facebook: https://www.facebook.com/indigoutca/ Instagram: https://bit.ly/31X0niS Spotify: http://bit.ly/LabirintusIndigo Apple Music: Deezer: http://bit.ly/2BQNNqV Zene: Kovács István, Kovács Csaba, Juhos Gábor Szöveg: Kovács István, Kovács Csaba Felvétel/Keverés/Master: Pogány ,,Pogi” János Videoklip rendezés/felvétel/vágás: 2B Pictures : Barcza ,,Brash” Sándor Belovics ,,Belo” Attila Szereplők : Major Ármin Hegyesi Soraya © ℗ 2019 Mertez Management Management & Booking: Imre Zsolt Tel.: +36706714438 E-mail: zsoltimregw@gmail.com Honlap: www.mertezmanagement.com Dalszöveg: Mint víztükörkép a folyóparton Fél lábbal a mocsárba lépek Ki kell másznom sáros talpélekkel, Hogy lassan az útra érjek .

Bevallom, lövésem sincs lassan, hogy Tóth Andris hány zenei projektjéről írtam már itt az elmúlt 5 évben. Ami tuti, itt egy új dolog: Known Bug a formáció neve és a Gritta Péterrel közös formáció a héten hozott ki egy lemezre való számot. A Fuccboi’s Anxiety egy valóban kísérletező, főleg elektronikára épülő dolog. Nekem a downtempós részek nagyon bejönnek. A számok tipikusan ebbe a kisklubos, Café del Mar-os hangulatú chill-out vonalba illenek.


Külön kiemelném, hogy a lemezen Dj Bootsie barátom igazi mémmé vált abban a tekintetben, hogy azért az elég menő, ha az emberről egyszer számot neveznek el – lásd We <3 Bootsie. Jót nyerítettem, miközben el is küldtem az ihletőnek, kedves Vili mesternek magának 😀 No, de a lényeg, lehet sok Known Bugot is hallgatni!


Az újdonságokra áttérve a heti koncertekre/bulikra – úgy tűnik, a hét november hetedikébe és nyolcadikába sűrűsödik. Öt dologgal kell egy sort orosz ruletteznetek, a baj ténylég az, hogy egyik faszább, mint a másik!


Félredobva a kronológiát: a HÉT BULIJÁT, így csupa nagy betűvel, azt november 8-án tartják a Dürer Kertben és Paradox Island / PsychedElectroLive címen fut. A helyzet az, elég ha csak lefut a 30 másodperces promóvideójuk, hogy mindenki tisztában legyen vele: ez egy A T O M V I L L A N Á S !!! És nemcsak a Zagar meg a Colorstar miatt. Szerintem mindenkinek ott lenne a helye! Csak ajánlani tudjuk!

Paradox Island

null

Egy nappal korábban, november 7-én három koncertet is ajánlunk: a Szimplában alkalmi tollforgatónk, Balogh Daniék zenekara, a Shakin’ játszik majd. Legutóbb egy éve a Sllik c. daluk kapcsán írtunk róluk, a bandának pedig baromi jó a vibrálása, szóval a Szimpla Kert erősen ajánlott.

Shakin’ Live!

Szimpla Kert • 2019.11.07.

Aki bő két héttel a Vanishing Point fesztivál után ismét a Middlemist Redre vágyik, csütörtökön az Akváriumban megteheti. A vendég ezúttal a Platon Karataev lesz.

Middlemist Red // Platon Karataev

Akvárium • 2019.11.07.

És ha még nem lenne elég, újra összepattan a Muriel is, a zenekar visszatérő estjét szintén csütörtökön, az ELLÁTÓházban tartja. Lehet oda is tipegni!

Muriel – ELLÁTÓház

2019.11.07.

Ha pedig elektronika helyett rendes, odabaszós gumipankra vágytok, akkor november 8-án az Instantban a helyetek: a Titánok indulót is jegyző Sz4P gigalemezbemutatója csak jót ígérhet. Például csinálhattok közös Insta-képet Csóré Zolival, amit bájvigyorával a kamerába int, meg ilyesmik. Egyébként pedig, Zolival nemrég a Fű alattban is beszélgettünk az új lemezről, meg egy csomó minden másról, érdemes azt is lecsekkolnotok!

Fű alatt #15 – Csóré Zoli (Sz4P)

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Balogh Roland műsorvezető vendége Csóré Zoli, a Szabadtéri 4akkordos Performansz aka Sz4P egyol frontembere Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Intro * Kijube – Storm Zene: Garamvölgyi Zsolt Dobok, keverés, animáció: Sándorfi Viktor Műsorlogó: Rádai Péter Vendégelőadó: The Royal Freak Out – Poison [https://youtu.be/bA923x894Zs] Honlap: http://igeretestitanok.hu Facebook: https://fb.com/igeretestitanok Instagram: https://instagram.com/promising_titans

SZ4P lemezbemutató, vendég: Madrapur, Feed the Mogul /// Instant

2019.11.08.

Ez tehát a jövőheti koncert adag, kedd este pedig csekkoljátok az új Fű Alatt részt, ezúttal a Budapest Showcase Hub két szervezőjével, Horváth Renátóval és Somló Danival jövünk.


Addig pedig hallgassatok sok jó zenét, és járjatok koncertekre!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland