7alatt – Akváriumos triptől a táncházig

168 óra megint lepörgött, mi pedig meglessük, hogy mi történt ezalatt megjelenés fronton, és mit várunk a következő 168-tól koncertügyileg. Csak a szokásos.


Az Idegen zenekar neve már a múlt héten előkerült, amikor egy darab dallal érkeztek. A Csak a szépre az azonos című lemezt harangozta be, de azt nem lehetett akkor még tudni, hogy mikor is érkezik a teljes anyag.


Nos, az EP megjött, mindenki számára meghallgatható a netes megosztó oldalakon, és nagyon nem az jött be, amit a címadó dal miatt gondoltam róla. A Csak a szépre poposabb megoldásai után, a kicsit lágy hangvételéhez képest a kislemez a megszokott IDI-s őrültséget tartogatja magában. Húsz perc vagyis 5 dal ideje alatt bejárjuk az emberi érzelmek legkülönbözőbb spektrumát, de hozzáteszem, hogy figyelni is kell a dolgokta. Úgyhogy ajánlom, hogy szakadj ki 20 percre az életedből, és hadd szóljon a Csak a szépre.


A hét másik nagy magyar underground híre (némileg ellentmondásos mondatkezdés ez), hogy Papaver néven folytatódik tovább a Papaver Cousins. Innentől Nagy Barnabás nélkül munkálkodik Szendrey-Nagy Olivér, aki a Recorderen debütált dal mellé kihangsúlyozta, hogy ez továbbra sem egy szólóprodukció. A csapat hozzátesz, Olivér pedig csak a szellemiséget hozza, ami azért nem sokat változott a korábbiakhoz képest. Kellemes, de azért kicsit feszítő dal, nagyon sokszínű zenei megoldással, teljesen akusztikustól az elektronikusig. Comforting Noises, ez az első Papver-dal.


A végére pedig itt egy kis trip-hop Szolnokról. A Calm Spirit zenekar Steel című dala egy kis elektronikus őrület némi steel drum és billentyű kíséretében. Ami alapvetően igaz is, de megtévesztő lenne nem hozzátenni, hogy a projekt mögött egy zenekar és élő hangszerek sorakoznak, nem pedig egy ember és a laptopja.


A Calm Spirit dala önmagában is megállná a helyét, de az a vizuális támogatás, amit az akváriumromantika hozzátesz, azt nehéz felülmúlni. Gyönyörű színek, szép látvány egy kis kellemes zenével. Olyan igazi tripelős zene ez, nem szabad tagadni. Ha pedig további Calm Spirit cuccokra vagytok kíváncsiak, nálunk jó párszor premiereztek: ITT, ITT és ITT például.

Calm Spirit – Steel

Video: Directed and made by Lilla Liszkay and János Fejér Music: Gábor Berényi-Berhő (synths) Attila Fekete-Feki (percussions, Roland HPD 20) Ádám Karkusz (bass) Tomi Fűr – Lumbi (keyboard) Hanga Soundlab (mixing/mastering)

+1


Újabban folyamatos a plusz egy, de megérkezett a Dalfutár harmadik évada, és elkészült abból is az első dal. Nem akarok itt senkit túldicsérni, de Puskás Peti, Saiid, a nálunk is felbukkanó The Qualitons és Papp Szabi egy elég erős csapattá kovácsolódott. A műsor pedig a legjobb dolog, ami a magyar interneten/televízióban történt nagyon hosszú ideje. Basszameg, mindenkit túldicsértem! De itt a dal, önmagáért beszél!

DALFUTÁR 3⎜ÉRTED⎜Első csapat, klip⎜2019

DALFUTÁR 3⎜ÉRTED⎜Első csapat, klip⎜2019 Zeneszerző: Puskás Peti⎜Szövegíró: Süveg Márk Saiid⎜Producer: The Qualitons⎜Énekes: Papp Szabi ——————— ÉRTED Most Most van az a perc Most alakul át Ami eddig nem Most Most van az a hét Most dől a világ Amit elhittem Mert mindig szépen kérted hogy jöjjek ki a fényre, érted

Nyargaljunk át a jövő heti koncertek világába. A klubszezon kezd egy kicsit kifújni, jövő héten – illetve, persze mától – már december, de nem szabad azért kihagyni egy jó bulit se, a hideg nem lehet kifogás.


Például arra, hogy hatodikán, a mikulás napján ellátogassatok az Instanba, ahol a Magidom saját nyomorából csinál viccet. Nem olyan régen bejárta az internetet, hogy ellopták a cuccaikat, így ezt kiröhögve Reszkessetek betörők címmel adnak koncertet, ráadásul a karácsonyhoz közeledve. Zseni!


Lábjegyzet: A 30y cuccai pont a héten kerültek vissza hozzájuk, több, mint egy évvel a nagyváradi ellopásuk után. Hátha a Magidomnak is szerencséje lesz.

Magidom: Reszkessetek betörők! | Instant // vendég: Kelenføld

Music event in Budapest, Hungary by Magidom and 2 others on Friday, December 6 2019 with 336 people interested and 54 people going. 6 posts in the…

A Gyík zenekar még a pénteki nap előtt eggyel, december 5-én bekuckózik a hideg elől a Szimpla Kertbe, hogy megtáncoltasson mindenkit. A koncert ingyenes! Mármint, hogy nem kell érte fizetned semmit. Igen, tudom, hogy közvetítik online is, de ne már. Ötödikén Szimpla Kert, Gyík zenekar.

Gyík zenekar – Szimpla Kert

Music event in Budapest, Hungary by Szimpla Music and Szimpla Kert on Thursday, December 5 2019 with 138 people interested.

Ha pedig marad erőtök szombatra, én pedig tudom, hogy marad, akkor december 7-én irány az Úri Muri, ahol késő esti táncház lesz. A táncház mozgalom szerintem többet tett/tesz az utóbbi időben a magyar kultúra megőrzéséért, mint bárki más képes lenne. Ha még nem voltál ilyenen és nem érzed a te világodnak, akkor elárulom, hogy nekem sem az, de valami hihetetlen jó buli. Most ráadásul az Erdőfű zenekar támogatja meg zenéivel a mulatságot. Legalább egyszer érdemes megnézni.

Late Night Folk ★ Erdőfű ★ Úri Muri pince

Dance event in Budapest, Hungary by Úri Muri and Erdőfű on Saturday, December 7 2019

Ez volna a menü erre a hétre, mindenkinek kellemes zenehallgatást, és ne feledjétek kedden jövünk egy újabb Fű alatt résszel, ahol ezúttal Kemény Zsófi lesz a vendégünk >>> December 3: 18:00 Facebook, 19:00 Youtube premier.

Fű alatt #21 – Kemény Zsófi

Ígéretes titánok • 2019. december 3 >>> Facebook LIVE: 18:00 • YouTube LIVE: 19:00


További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence