7alatt – Ábrándozás és egy igaz szerelem között

Új hét, új dalok a Perfect Pilltől OHNODY-ig, koncertek az őrült debreceni orvostól Zacher Gábor leghűbb krónikásáig. Heti újdonságok! Csak jókat hallgassatok!


A Perfect Pill mindig baromi igényes cuccokat hoz. Nemcsak zeneileg teszik bele magukat abba, amit élveznek, hanem vizuálisan is a maximumra törekszenek. Hogy ez mennyire lehet igaz, nem tudom, de kivülről ez látszik. A zenekar történetét már több, olykor filmszerű sztorival is bíró klip szegélyezi, ebbő a sorból pedig nem lóg ki a legújabb videójuk, amit a Reverie című dalukra készítettek.


Az anyag a hamarosan érkező EP-jük második előhírnöke, s aki eddig csípte őket, valószínűleg a várható kislemezzel is elégedett lesz. Ügyes gitármegoldások mentén halad az új dal, nekem picit hosszúnak tűnik, egy szekcióval lehetne rövidebb, feszesebb, de aki kedveli a grunge-ból építkező zenét, azok simán el tudnak veszni a számban. Ha egy kicsit áttérünk a klipre, elsőre talán furcsa lehet a kis Harry Potteres beütéssel fűszerezett Madame Tussauds hangulatot árasztó lányduó és a tagok pengetése, dobolása, éneklés közötti kontraszt. Még úgy is, hogy a két síkot megpróbálják összemontázsolni. Érdemes hát a szöveg felé fordulnunk, és ha a cím álmodozásra vonatkozó értelmezését nézzük, akkor már abszolút érthető ez a látomásos imázsklip miliő.


Szabó Leventééket csak ajánlani tudom. Velük leginkább az a bibi, amit már nekik is megjegyeztem, hogy időszakos jelenlét helyett folyamatában adhatnának életjelet magukról, mert az olykor akár hosszú hónapokig tartó „csend” nem kifizetődő. Most úgy tűnik, rendesen visszatértek az életbe, az új dalt követően ugyanis február 7-én élőben is meghallgathatjuk őket a budapesti Analog Music Hallban.

Perfect Pill – Reverie (Official 4K Music Video)

Follow us on Facebook: http://facebook.com/perfectpillband And on Instagram: http://instagram.com/perfectpill Listen on Spotify: https://spoti.fi/37pB8JF REVERIE is the second single from Perfect Pill’s forthcoming new EP called “FEAR OF MISSING OUT”. Director: Péter P.

Az év egyik dalához kaptunk egy teljes albumot – tömören így tudnám a Titánokra szabva felvezetni Hegyi Dóri, azaz OHNODY Egy Igaz Szerelem című lemezét. Az albumon szereplő hét dal közül már többet is megismerhettünk tavaly, amelyek közül az Egy másik életben a tavalyi év dalás kiírásunk tízes listájára is felkerült. Ha a nagy totált nézzük, az összkép is kellőképp szofisztikált. Finom popban fürdet meg minket Dóri, mindezt klisémentesen. Nincsenek piaci elvárások, kötelező körök, kiszámítható megoldások. Kifejezetten élvezetes, ahogy a dalokban bátran nyúlnak különböző stíluselemhez, legyen szó az énekről, vagy a zenei eszköztárról. Ráadásul mindezt erőlködés, izzadság szag és kényszeredett kísérletezgetések nélkül.


Mindössze egy dolog miatt izgulok/izgultam, hogy kapjak a végére valami feloldozást. Nem vágytam oltári katarzisra, de Dóri recsitáló tónusaiban elmerülve valahogy mindig az az érzés fog el, mintha a szépség és a spleen kéz a kézben járna, és ugyan simogatjuk a napfényt, de valahogy sose jutnánk el a felszínre. Nos, végighallgatva a lemezt, határozottan kijelenthetem: felértem a felszínre, és még katarzist is kapok! Apropó, vég: rég láttam olyan váratlan és kiszámíthatatlan albumlezárást, mint itt.


Ha ezek után, már miért ne, szeretnétek élőben elkapni OHNODY-t, akkor legközelebb január 31-én a miskolci Helynekemben a Blahalouisianával közösen megtehetitek. Egy nappal később, február eljesén aztán az Akváriumban jön a lemezbemutató, ne hagyjátok ki!


És ami még jött a múlt héten >>>
Egy vadiúj, ropogós Csaknekedkislány-lemez
Egy új dal a MORDÁI-tól
Egy új lemez Kollár-Klemencz Lászlótól Ég az erdő címmel


Ha pedig koncertajánló, erre hétre négy eseményre hívnám fel a figyelmet. Külön öröm, hogy ezúttal 2 budapesti mellett két vidéki móka is a hálónkba került! A hét első eseménye így egyből a kálvinista Rómába, azaz Debrecenbe repít minket, ahol az őrült orvos, Urbán Bence alias Gidnim’Rém ad koncertet január 28-án a Malterben! Ha valami igazán eklektikus agyf@szra vágytok, Bencével tuti kimaxolhatjátok a megbuggyanásfaktort 😀

Gidnim’Rém @ Malter

Debrecen • 2020.01.28.

Az eklektika január 30-án, csütörtökön is megmarad, csak épp aznap estére átköltözik a budapesti Toldiba, ahol a Maneuver Maneuver ad randevút az okos elektronika fáradhatatlan középpályásainak. Mindez Polldarier társaságában. Pompa!

Maneuver Maneuver / Polldarier

Toldi • 2020.01.30.

Február elsejére kicsit besűrűsödünk, hiszen két koncertet is ajánlunk, ám aggodalomra semmi ok, hiszen két különböző városban tarják, így nem lesz egymásra szervezés. Első körben irány Kiskunfélegyháza, ahol a Tripla Music Clubban az IDEGEN és a The Pontiac tart közös ankétot. Mondanám, hogy a két zenekar kéz a kézben jár, á, dehogy! A béna bohóckodásom helyett inkább tessenek Kiskunfélegyházára zarándokolni!

IDEGEN x The Pontiac | Tripla

Kiskunfélegyháza • 2020.02.01.

Aki pedig Budapesten maradna gumipankkodni, annak mi mást is ajánlhatnánk szombat estére, mint a modernkori Zacher Gáborok legszabadtérinégyakkordosperformaniszikabbát. Mielőtt végleg elgurulna a gyógyszerem, jegyezzétek le: Sz4P, február elseje, Három Holló – turnéindító a THe pUnch társaságában.

SZ4P turnéindító + THe pUnch EP bemutató

Három Holló • 2020.02.01.

Ez volt a hét mára! Ne feledjétek: csak jókat hallgassatok!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland