A BUSH a járványügyi védekezés lehetőségeihez mérten idén is megmutatja a régió aktuális legmenőbbjeit!

2020-ban is lesz Budapest Showcase Hub. November 4-én irány az A38: konferencia + koncert + dj szettek! Most kell igazán támogatni a térségi feltörekvőket!


Nagy újdonságot nem mondunk azzal, hogy 2020 nem lesz a zeneipar éve. A koronavírus-járvány gyakorlatilag kiherélte a teljes szektort, idén nem volt fesztiválszezon, és a klubozás, valamint a koncertlehetőségek is nagyjából a nulla felé konvergáltak.


A Covid-19 a kedvenc zeneipari fesztiválunkat, a Budapest Showcase Hubot sem kímélte: az utazási és egyéb járványügyi korlátozások miatt lehetetlen élőben megmutatni az aktuális kelet-európai trendeket. Ettől független, a srácok tiszteletére legyen mondva, a BUSH megpróbálja kihozni a maximumot az opciókból, így ha csökkentett üzemmódban is, de egy napra sűrítve, november 4-én szerdán lesz egy egynapos rendezvény az A38 Hajón!

Mielőtt belemennénk a program kivesézésébe, pár dolgot érdemes megjegyezni: egymás védelme miatt tartsuk be a járványügyi szabályokat. Mindig hordjatok védőmaszkot, ha tudjátok, tartsátok a távolságot és aki nem érzi jól magát, az inkább maradjon otthon, így védve a többiek egészségét!


Ami a programot illeti: a nap különféle szakmai konferenciákkal indul. A kiállítóttérben zajló diskurzusok „egy része a zenei élet újraértelmezésére és a pandémia okozta változásokra koncentrál. Ilyen például a nemzetközi zenei ügynök panel, ahol Anderson Paak ügynöke Beckie Sugden és Németország legnagyobb promotere, az FKP Scorpio-s Yan Mangels beszélgetnek a bizonytalan jövőről vagy a HEMI (Co-funded by the Creative Europe program of the European Union) támogatásával szervezett kerekasztal beszélgetések melyek a fiatal független kiadók előtt álló feladatokról és a megváltozott médiafogyasztási szokásokról szólnak, illetve a zeneipari vállalkozásokat érintő kihívásokra igyekeznek megoldási javaslatokat adni”. Ahogy a szervezők közleményükben írják: lesz a korábbi években megszokott, az Angol és Európai Music Supervisorok Szövetségének bevonásával zajló listening session, valamint egy interaktív workshop, melyen a Yamaha hangszergyár bemutatja a legújabb termékeit és azok felhasználási módjait is.


Mivel külföldi zenekarok ezúttal nem jöhetnek, ezért a szervezők online ismertetik meg az érdeklőket. A több száz hazai és nemzetközi résztvevővel lezongorázott szakmai előrosták után idén is kiválasztott mezőny formációi a rendezvény három házigazdájának – Suzie, Szoni és Pista – segítségével egyedi hangvételű, angol nyelvű videókban mutatkoznak be. „A sorozat előzetese már elkészült, a teljes videók a fesztivál kezdetétől lesznek elérhetőek a BUSH YouTube csatornáján és online felületein. A koncepció szerint a meglepő tényektől hemzsegő videók azon tömegeknek is kedvet csinálnak a friss, feltörekvő zenészekhez, akik egyébként nem szívesen olvasnák el az fellépőkről szóló biográfiákat” – írja a BUSH csapata.

BUSH2020 Artists Teaser

For BUSH2020 we’ve prepared highly addictive short videos of the artists so you can take a deep dive not only into their music but their minds… www.budapes…

Az érdeklődők közben azért a lehetőségekhez mérten nem maradnak fellépések nélkül sem, a kiválasztott magyar formációk, az IamSoyuz, Saya Noé, a Mongooz and the Magnet és a Törzs a Hajó gyomrában zenél majd, míg az Orrteraszon pedig a Telekom Electronic Beats Showcase keretein belül a TEB válogatás néhány fontos szereplője is bemutatkozik vagyis Mennydörgő, a Flanger Kids, Ben Leavez, Fausto Mercier, DJ Mesterháza és Normál Tamás is megmutatja magát.


Ez vár tehát ránk jövő szerdán. De ettől függetlenül is, eme ínséges időkben lehet támogatni a kedvenceiteket! Akit pedig érdekel, miért olyan bitang jó a BUSH, ha épp nem kell fapadban pörögnie járvány idején, alább egy kis nosztalgiafaktor keretében újraélheti a tavalyi fotós beszámolónkat!

A BUSH a budapesti ősz egy meghatározó pontjává tornázta fel magát | Ígéretes titánok

A BUSH csütörtök este magasra tette a lécet. Aztán jött a péntek, és jó magasról lepisilte. Ilyen volt a negyedik „showcase” bitang erős zárónapja. Fotóriport.

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland